Nå blir det lov å selge spillkonsoller i Kina

Alt Sony, Microsoft og Nintendo trenger er statens godkjennelse.

Nå kan Wii U bli tilgjengelig i Kina.
Nintendo, flagg lagt på av Gamer.no

Ifølge Reuters har Kina nå åpnet for at det skal bli lov å selge spillkonsoller. Forbudet har hindret spilleglade tilgang til Microsoft, Sony og Nintendos produkter siden 2000, og ble satt inn fordi myndighetene var bekymret for den negative fysiske og mentale effekten spill kunne ha for barn.

Nå er det dermed lov for selskap fra utlandet å lage spillkonsoller innenfor Shanghais frie handelssone, samt selge de i Kina. Alt konsollprodusentene behøver er å få tillatelse fra myndighetene for å drive praksisen.

Av en eller annen grunn virker det som om forbudet er opphevet midlertidig, mest sannsynlig for at Kina skal kunne stoppe praksisen igjen om de ser seg nødt til å gjøre det.

Har vært diskutert før

Sist vi hørte at lovverket var under vurdering var i begynnelsen av 2013. Den gang kom nyheten med et betydelig aksjehopp for de to asiatiske konsollprodusentene. Kanskje ikke så rart, siden Kina er det klart største markedet som man så langt ikke har kunnet dra nytte av.

Ikke minst er nok dette gledelige nyheter for de tre store konsollprodusentene som alle tre har gitt ut nye maskiner de siste årene. Både PlayStation 4, Xbox One og Wii U kan komme til å dra nytte av det åpnede markedet.

Nintendo har for øvrig lenge hatt en fot innafor døra via iQue, et varemerke de ga ut i regionen i samarbeid med Wei Yen. De siste årene har Nintendo-avarten dog vært begrenset til håndholdtkonsollene, mens stuekonsollene har vært utilgjengelige. Nå kan Nintendo gi ut konsollene under sin egen merkevare.

Spørsmålet er dog om kundene også er villige til å betale for spillene. Kina har vist seg svært lite villige til å betale for spill, og heller piratkopiere over en lav sko – noe som er litt av grunnen til at onlinespillmarkedet der borte er så attraktivt for utgivere.

Forbudet har ført til en rekke merkelige konsollkloner i Kina.
For eksempel prøvde Lenovo å lage en Xbox 360-klone »

Siste fra forsiden