Nå er Hearthstone lansert

Blizzards samlekortspill er ferdig med betatestfasen.

Hearthstone er ute.
Blizzard

Samlekortspillet Hearthstone har forlatt testfasen, og er nå lansert til Windows og Mac. Dette melder Blizzard ifølge Eurogamer.

Slusene for Hearthstone har teknisk sett vært vidåpne siden januar, etter at Blizzard lot alle som ønsket slenge seg på en betatest. Inntil da var spillet kun tilgjengelig for de få priviligerte som fikk soset til seg en betanøkkel.

Hearthstone er et gratis kortspill der spillerne bygger opp kortstokker med krigerenheter og ferdighetskort. Disse brukes til å prøve å felle den andre spillerens helt. Spillerne veksler på tur mellom å spille ut kort og gjøre handlinger, alt for å forsøke å få overtaket over motstanderen.

Får forandringer

Selv om spillet nå er lansert virker innholdet å være stort sett uforandret, foruten noen mindre endringer på enkeltkort og knerting av problemer i spillkoden. Det største tilskuddet er nok de nye belønningene man får om man spiller rangerte kamper. Vinner man 500 kamper blir helteikonet animert, samt får en gyllen ramme. Mellom sesongene belønnes spillerne også med alternative baksider på kortene.

Ellers kan man nå slippe å rive seg i håret hver gang man kastes ut av en kamp. Blizzard har nemlig gjort det mulig å komme seg inn i kamper igjen etter nettbrudd.

Støtte for iPad er ikke langt unna, mens utgaver til Android, iPhone og Windows-brett fremdeles ligger på snekkerbenken.

Stor oppmerksomhet

Gratisspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft har skaffet seg en iherdig tilhengerskare siden den spede og eksklusive begynnelsen i høst. Særlig har esportmiljøt vist en stor interesse for kortspillet, og det har allerede dukket opp flere mindre turneringer der spillerne prøver kortstokkene sine mot hverandre.

Sist vi tok en god titt på spillet i høst så vi mye godt, men påpekte også noen mulige fallgruver som alle gratisspill kan tumle ned i.

– For første gang må selskapet bryne seg på et gratisspill, og må finne balansen mellom hva folk er villige til å betale for og ikke. Det tidlige inntrykket er at samlekortspillet kan by på ypperlig underholdning en stund, men jeg er usikker på hvor lenge grunnstammen i konseptet vil virke interessant, skrev vi i høst.

I tiden fremover kommer Blizzard til å fortsette å utvide spillet, kanskje mest notabelt med en enspillermodus fokuser på å felle kamper og by på nye kort. I tillegg er det utvidelsespakker på vei som slenger flere kort inn i potten.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Visste du at Riot Games også pludret med et kortspill?
I fjor oppdaget en hacker et skrinlagt League of Legends-kortspill »

Siste fra forsiden