6th E-sport World Championship

Nå er spill-VM i Aserbajdsjan igang

Norske deltakere skal konkurrere i Dota 2, Hearthstone, StarCraft II og Ultra Street Fighter 4.

Fjorårets VM ble holdt i Romania.
Raakel Hämäläinen

Verdensmesterskapet i e-sport 2014

For sjette året på rad arrangeres VM i e-sport av IeSF. Årets sluttspill foregår i Aserbajdsjan, og Norges E-sportforbund har sammen med Gamer.no vært ansvarlige for å finne nordmenn som skal representere Norge.

Vi har sendt deltakere i følgende spill: StarCraft II, Hearthstone, Ultra Street Fighter IV og Dota 2. Spillerne eller laget som sendes til Baku får reise og opphold dekket, og trer på seg norske landslagsdrakter for å kjempe om pengepremier opp til 320 000 kroner.

International E-sports Federation (IeSF)

Stiftet: 2008.
Sete: Seoul, Sør-Korea
Generalsekretær: Won Suk Oh
Web: www.ie-sf.com
Medlemsland: 46
Tilhørighet: Sport Accord
Visjon: http://ie-sf.com/en/about/introduction.php

Norges E-sportforbund (NEF)

Stiftet: 2010
Sete: Oslo, Norge
Generalsekretær: Stein Wilmann (Fungerende)
Web: https://www.facebook.com/NEFno
Tilhørighet: IeSF, Hyperion
Visjon: https://www.facebook.com/NEFno/info

Oppdatering 14. november 11:54: TargA røk ut i gruppespillet i StarCraft II, og vi får derfor ikke se nordmannen i kvart- eller semifinalene.

fiskestanga vant sin Dota 2-gruppe, og spiller klokken 13:00 i dag.

Kanelsnurr røk ut i Hearthstone-kvartfinalen mot Danmark.

veggey skal ikke spille Street Fighter IV før lørdag.

Opprinnelig sak følger:

Akkurat nå arrangeres verdensmesterskapet i e-sport av International eSports Federation for sjette året på rad. Sluttspillet i år foregår i Aserbajdsjan, og går fra torsdag til søndag.

Allerede nå på torsdag begynner det, med fullstappede sendeplaner i alle spill. Først ute er Dota 2 og Hearthstone, mens StarCraft II først blir å se i semi-finalene på lørdag, og Ultra Street Fighter IV blir også å se på lørdag. Vi anbefaler at du tar en titt på sendeplanene for å orientere deg om hva som går når, og hvilken av de tre direktesendingene som er mest interessante.

Både sendeplan og streams kan du se på GamerTV alle de kommende dagene:


Åtte nordmenn deltar

I høst har vi i Gamer.no arrangert kvalifiseringer i fire spill til nettopp VM i Baku, i Dota 2, Ultra Street Fighter IV, Hearthstone og StarCraft II. Når alt var sagt og gjort satt vi igjen med åtte nordmen e som nå skal representere vårt fedreland.

I Dota 2 endte vi opp med fiskestanga, et lag som har briljert i den norske Dota 2-scenen det siste året. Faktisk har gjengen spilt sammen i 7-8 år allerede, men har bare i det siste begynt å satse skikkelig.

– Før nå har vi egentlig ikke hatt noe organiserte treningstider eller noe slikt. Men fra nå av kommer til å gjøre dette mye mer. Vi trener når vi har mulighet, og spiller også mye alene for å øke individuelle ferdigheter og mekanikk i spillet, fortalte lagets Bjørn Christian Noor til oss.

Les mer om fiskestanga her »

Vegard «veggey» Bugge.

I Ultra Street Fighter IV ble det Vegard «veggey» Bugge som klatret seg til topps i den norske kvalifiseringen. veggey har gjort seg kjent som en habil Street Fighter-spiller lenge, og sammen med lagkompis Arman «Phenom» Hanhani fra BX3 Elekroniske Sportsklubb regnes han som Norges beste.

veggey trakterer den russiske bamsemannen Zangief, og har egentlig sverget til ham siden han og en kompis koste seg med spillet for noen år siden. Etter kompisslåssingen ballet det på seg, og nå er han ofte å se høyt oppe på turneringstreene i både norske og internasjonale turneringer.

Les mer om veggey her »

.

Hearthstone er et rimelig ferskt spill på e-sport-fronten, og da er det passende at også nordmannen som deltar i VM i Baku heller ikke har mange store meritter å melde om så langt – i Hearthstone, vel og merke. David «kanelsnurr» Hovland Jensen har nemlig deltat i verdensmesterskap tidligere, i samlekortspillet Pokémon TCG, der han har blitt kåret til beste nordmann fire ganger.

At nordmannen vant kvalifiseringen, som faktisk var hans aller første Hearthstone-turnering, er derfor ikke så vanskelig å forstå. Vi er spente på å se hva kanelsnurr leverer under VM.

Les mer om kanelsnurr her »

på SpillExpo 2013.

Sistemann fra den norske delegasjonen er Kristoffer «TargA» Marthinsen. De siste årene har han etablert seg som en av Norges absolutt ypperste StarCraft II-spillere, med mange turneringstitler og gode plasseringer bak seg. Særlig i år har TargA kommet seg langt, og vant nylig både turneringen under Gigacon og sluttspillet i vår egen SteelSeries StarCraft II League. Nå er han i Aserbajdsjan for å forsvare Norges ære.

TargA tror han kan komme seg ganske langt i VM nå, om han bare klarer å unngå å møte særlig én spiller.

– Jeg vet om et par som har kvalifisert seg fra andre land, og det er for øyeblikket ikke et superskremmende nivå på turneringen. Den eneste skikkelige gode spilleren som er kvalifisert er Zest, så om jeg klarer å unngå å møte ham bør jeg komme meg til finalen, sa TargA til Gamer.no etter kvalifiseringen.

Les mer om TargA her »

Siste fra forsiden