Nå er StarCraft og utvidelsen Brood War helt gratis

Samtidig har Blizzard oppdatert strategibautaen.

Blizzard Entertainment

Som de varslet i mars har Blizzard nå gjort strategispillet StarCraft og utvidelsespakken Brood War helt gratis. Dersom man sitter på en PC eller en Mac, kan man laste ned spillet fra deres nettsider.

Samtidig har spillutvikleren sluppet oppdatering 1.18, som for det meste inneholder mindre tilgjengelighetsendringer. For eksempel har spilet nå fått en «observer»-modus, og brukergrensesnittet inne på Battle.net-seksjonen har fått en finpuss. I tillegg får spillet en del nye anti-juks-funksjone for nettspilling, og skal kjøre bedre på moderne operativsystem, som Windows 7, 8.1 og 10. Detaljene om alle endringene kan man se på Blizzards nettsider.

StarCraft kom først ut i 1998, og fikk da fort status som en bauta innenfor strategisjangeren. Spillets legendestatus er likevel sterkt knyttet opp mot e-sportsegmentet, der spillet i mange år var en ledestjerne for organisert spilling på høyt nivå.

StarCraft: Remastered rundt hjørnet

Gratisslippet kommer forut for den oppussede versjonen av StarCraft og Brood War som Blizzard skal slippe til PC og Mac en gang i sommer. Denne versjonen kalles bare StarCraft: Remastered.

StarCraft: Remastered.
Blizzard Entertainment

I den oppussede versjonen får historiedelen og flerspillerdelen en oppløsning på 4K UHD, musikksporene og dialogen fra spillet får en finpuss, og kampanjedelen får animerte illustrasjoner som skal presentere historien om Kerrigan, Raynor og Tassadar på en ny måte.

I tillegg skal spillet by på noe Blizzard kaller «advanced matchmaking», og lempes inn med resten av Blizzards spill i nettspillingsklienten deres. Skylagring, «custom maps» og språkstøtte for 13 land er også på plass

I høst endret Blizzard noe ganske betydelig.
Etter 20 år kvitter Blizzard seg nå med Battle.net-navnet »

Siste fra forsiden