Nå får Pokémon Go en samarbeidsmodus

Niantic ruller ut en stor oppdatering for mobilspillet.

Niantic

Niantic er i full gang med å rulle ut en av de største oppdateringene Pokémon Go har fått til nå. Det forteller utvikleren på sine nettsider.

Raid-monstrene vil by på solid motstand.
Niantic

Oppdateringen – 0.67.1 på Android og 1.37.1 på iOS – introduserer endelig flerspilling til mobilspillet, i form av «Raids». Disse gruppekampene dukker med jevne mellomrom opp ved tilfeldige «Pokémon Gyms», annonsert av en klokke som teller ned til kampens begynnelse.

Når nedtellingen er ferdig kommer en ekstra sterk Pokémon frem, og spillere som er i nærheten må jobbe sammen for å bekjempe den. Lykkes de får alle deltakerene diverse belønninger, inkludert et Gym-merke, samt sjansen til å fange det kraftige monstret. Som vanlig er det riktignok ingen garanti for at beistet holder seg i Poké-ballen.

I utgangspunktet kan spillere være med på ett raid per dag, men ifølge Niantic kan man sikre seg ubegrenset tilgang ved å spytte noen ekte kroner inn i spillet.

Stor Gym-overhaling

For de som ikke liker Pokémon Gos noe krunglete kampsystem, lover Niantic også andre grunner for å besøke Gym-sentrene. For det første får de sin egen fotodisk, akkurat som «Poké Stops», som lar spillere samle baller og andre gjenstander.

For å være stridsdyktige må Pokémon holde motivasjonen oppe.
Niantic

I tillegg introduseres et motivasjonssystem for samtlige Pokémon utplassert ved Gyms, som styrer hvor sterke de er i kamp. Motivasjonen synker over tid, men hvem som helst – gitt at de er på samme lag som monstrets eier – kan gi dem bær for å sikre at de er klare for dyst.

Pokémon som mister all motivasjon sendes tilbake til eierne sine, og slik vil spillets tre lag kjempe om kontroll over Gyms. Prestisjekonseptet er nemlig byttet ut, og hvert senter har i stedet seks permanente plasser for monstre. Ved å vinne nok ganger vil spillere fra andre lag etter hvert kvitte seg med samtlige Gym-Pokémon, og dermed ta kontroll over senteret.

Med både Raids og spiller-mot-spiller-kamper – som visstnok skal lanseres i løpet av de neste månedene – legger Niantic opp til nok en stor sommer med Pokémon Go. Hvor mange spillere som faktisk vender tilbake til mobilspillet gjenstår imidlertid å se.

Vil det nye innholdet lokke deg tilbake til Pokémon Go?
Del gjerne din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Siste fra forsiden