Pokémon GO - koronavirus

Pokémon GO gjør det lettere å spille uten å være ute blant folk

Mens korona-utbruddet trapper seg opp tar Niantic grep.

Niantic Labs

Pokémon GO er et spill som handler om å rusle rundt i den virkelige verden, gjerne sammen med andre mennesker. I disse korona-pregede tider har det imidlertid blitt en mer risikofylt aktivitet, og nå har utvikler Niantic sett seg nødt til å gjøre endringer.

Pokémon GO handler vanligvis om å møte folk og spille sammen ute i det fri.
Niantic Labs

Niantic valgt nylig å avlyse en såkalt Community Day, som belønner spillere som samler Pokémon i store grupper. Samtidig introduserte utvikleren en rekke midlertidige endringer til opplevelsen, som skal gjøre det lettere å spille mens du holder deg innendørs.

Først og fremst har teamet slengt på flere steder hvor Pokémon kan dukke opp, som gjør det mer sannsynlig at du finner noen i nærheten av der du bor. Monstrene vil også dukke opp oftere og i større bølger.

Videre kan spillere kjøpe en tidsbegrenset gavepakke med 30 Incense – røkelse som får Pokémon til å komme til deg – for én skarve PokéCoin. Incense-effekten varer nå også i en time, sammenlignet med 30 minutter til vanlig.

Så lenge endringene varer trenger man kun gå halvparten så langt for å klekke egg i denne perioden, mens skrittkravene for å delta i Pokémon GOs spiller-mot-spiller-liga er fjernet helt. Til slutt har man økt sjanse for å finne gaver ved PokéStop.

De som spiller Harry Potter: Wizards Unite vil også oppdage lignende endringer i det spillet. I korte trekk har Niantic økt sjansen for å finne gjenstander rundt deg på kartet, som igjen betyr at du ikke trenger å forlate huset om du tilfeldigvis er i karantene eller isolering.

Les også: Pokémon GO har blitt lastet ned én milliard ganger »

Siste fra forsiden