Pokémon GO

Opprettet PokéStop i Antarktis så forskere kan spille Pokémon GO

Niantic

TLDR

  • Forskere på Davis Research Station i Antarktis har fått et PokéStop på basen, etter kjæresten til en av dem gikk til Niantic for hjelp.
  • Poké-stoppet har skapt underholdning for spesielt Raimon Hennessy og Pete Rizzo, som regelmessig sender Pokémon-gaver med Antarktis-frimerke hjem til venner i Australia.
  • Selv om det finnes flere PokéStop på Antarktis, inkludert på den amerikanske McMurdo-basen, er det uaktuelt for forskerne å reise mellom basene for å samle Pokémon.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Forskere stasjonert på Davis Research Station i Antarktis har fått litt mer å pusle med på fritiden. Basen deres har nemlig blitt et såkalt PokéStop i spillet Pokémon GO. Det etter at kjæresten til en av forskerne ba Niantic om hjelp.

Det hele begynte da 29 år gamle Raimon Hennessy fra Australia ankom Davis-basen i fjor, forteller han selv til The Independent. Kjæresten Alexandra ba ham sende gaver i spillet fra Antarktis, men det var ingen PokéStop i nærheten å få gaver fra. Det bestemte Alexandra seg for å prøve å rette på.

Hun ba om hjelp på Reddit, og fikk til sin store overraskelse svar fra Pokémon GO-utvikleren. Niantic opprettet stopp på basen, hvorpå Raimon oppdaget at den 60 år gamle legen Pete Rizzo også spilte.

– Kjæresten min hadde stilt et spørsmål på den offisielle Reddit-siden. Det var riktignok et større sjokk da jeg fant ut at legen vår, Rizzo, også hadde bedt om å få et PokéStop her.

De to er del av et team på 28 forskere som er stasjonert på Davis i alt fra 6 til 15 måneder av gangen. Siden Poké-stoppet kom til basen har Raimon og Pete fanget pokémon sammen, og begge sender gaver med Antarktis-frimerker hjem til spillvenner i Australia.

Davis Research Station er for øvrig ikke eneste PokéStop i Antarktis. Det finnes andre, blant annet på den amerikanske McMurdo-basen, men å ferdes fra base til base for å spinne stopp er ikke veldig aktuelt for forskerne.

Pokémon GO eksploderte etter lanseringen i 2016 og har siden holdt koken med stadig nytt innhold og nye oppdateringer. Den neste oppdateringen, med planlagt lansering 17. april, introduserer en visuell overhaling for mobilspillet.

LES OGSÅ: Over halvparten av all spilltid går med på eldre spill »

Siste fra forsiden