Hearthstone / Telenorligaen

Nå har alle mulighet til å ta førsteplassen i Hearthstone

Telenorligaen fjerner divisjonene slik at alle kan kjempe om premiepotten.

Blizzard

Den 23. august klokken 23:59 går påmeldingensfristen til Telenorligaens Hearthstone-turnering ut. I år er det enda bedre grunn til å melde seg på enn tidligere - høstens turnering spilles i et flunkende nytt format, som åpner dørene for at alle påmeldte kan stikke av med topp-premien denne sesongen.

Her kan du melde deg på Telenorligaen sin Hearthstone-turnering »

Slutt på divisjoner

Vårsesongen bydde også på et nytt format for Hearthstone-spillerne, hvor de møttes i to ulike divisjoner i et såkalt «Swiss-format». I høst vil deltakerne ikke lenger bli delt opp i divisjoner, og turneringen vil nå innledes i et stort gruppespill med opptil 32 grupper.

For å sørge for at fordelingen ikke blir skeiv vil de beste spillerne seedes i forskjellige grupper, basert på prestasjoner i tidligere Telenorliga-sesonger og internasjonale turneringer. De beste spillerne i gruppene avanserer videre til et sluttspill med enkeltutslag, hvor de kjemper om en premiepott på hele 22 500 kroner. Leder for Telenorligaen, Tor-Steinar Tangedal, håper endringene vil motivere nye spillere til å melde seg på.

Tor-Steinar Tangedal er leder og grunnlegger av Gamer.no.
Telenor

– I høstsesongen 2015 hadde vi spillere helt ned i en 7. divisjon. Dette systemet fungerer fint i lagspill, hvor gode spillere eller lag kan rekrutteres til satsende klubber oppover i systemet, men i et solospill som Hearthstone kan det virke demotiverende å vite at man må vinne divisjonen sin i inntil seks sesonger på rad for å kunne delta i kampen om pengepremiene, forteller Tangedal.

Resultatene av den nye turneringsformen har allerede begynt å vise seg.

– Vi har endelig fått med noen av Norges beste spillere, som tidligere ikke har deltatt fordi de ikke hadde interesse av å spille i nederste divisjon, skriver Tangedal, som også kan melde om gode tilbakemeldinger på det nye formatet.

Ny sesong - ny utvidelse

Det er ikke bare turneringsformatet som er ny denne høsten, men det er også den første sesongen av Telenorligaen hvor man spiller med kortene i den nye utvidelsen One Night in Karazhan. Oppdateringen har blitt sluppet gradvis siden 12. august, og det blir derfor ekstra spennende å se hvilke stokker og taktikker som dukker opp når første runde av Telenorligaen går av stabelen 1. september. For Hearthstone-spillerne er det torsdager som gjelder i ukene framover, til et eventuelt sluttspill den 12. og 13. november.

En fullstendig terminliste finner du her »

Siste fra forsiden