Nå har det første Doom-spillet også fått «loot»-bokser

Klassikeren gjør narr av konseptet på sin egen måte.

ZDoom

Såkalte «loot»-kister har fått svært mye oppmerksomhet den siste tiden, hovedsakelig på grunn av måten de benyttes på i det nye spillet Star Wars Battlefront II. Noen har allerede drevet gjøn med EA, og nå ser det ut som fans av eldre spillklassikere også gjør narr av fenomenet på sin egen måte.

Som blant andre Mashable rapporterer har det nemlig kommet en ny mod til den aldrende spillklassikeren Doom, altså originalversjonen fra 1993, som introduserer nettopp «loot»-kister i spillet.

Erstatter våpen og oppgraderinger

ZDoom

Kistene er riktignok ikke «ekte» og mer ment som en kommentar til det pågående bråket rundt fenomenet. Moden fungerer på den måten at mange våpen og oppgraderinger i spillet ikke er tilgjengelig på vanlig måte, men må anskaffes ved å åpne kister ved hjelp av nøkler som er vanskelige å finne.

Man kan også «kjøpe» disse nøklene via en skjerm som oppgir priser på forskjellige antall nøkler, men denne funksjonen er altså kun et humoristisk innslag som ikke faktisk lar spillere betale med ekte penger. I tillegg går det an å finne kister tilfeldig plassert rundt omkring.

I praksis er moden kun en måte å gjøre spillet mer utfordrende på, som man kan se i videoen under, hvor en spiller demonstrerer de nye kistene i Doom.

Loot-kistene har blitt et svært kontroversiell fenomen som både har ført til etterforskning fra myndigheter og til at EA endret praksisen. Andre utviklere har også s ett sitt snitt til å gjøre narr av fenomenet i promoteringen av egne produkter.

Noen mener imidlertid at mikrotransaksjoner ikke er noe å syte over: Analysebyrå mener spillere betaler for lite, og ikke for mye »

Siste fra forsiden