Doom

Doom-fest på alle konsollene

De første spillene ble plutselig lansert til Switch, PlayStation 4 og Xbox One.

Vi har riktignok nå nyere Doom-spill av god kvalitet å bryne oss på, men for de som måtte befinne seg i det nostalgiske hjørnet har Bethesda nå gode nyheter å komme med.

Utgiveren kunngjorde nemlig rett før helgen at Doom, Doom II og Doom 3 er lansert til Nintendo Switch, PlayStation 4 og Xbox One. I tillegg er de to første spillene nå tilgjengelig på iOS- og Android-plattformene.

Spillene inkluderer utvidelser som ble lansert til de tre titlene. Doom kommer med Episode IV: Thy Flesh Consumed-utvidelsen, og Doom II inkluderer The Master Levels, som omfatter 20 ekstra nivåer.

Siden lanseringen har mange spillere støtt på problemer med spillenes krav om innlogging med en Bethesda-konto. Utvikleren forteller imidlertid at dette ikke skal være nødvendig, og teamet jobber med å rette opp i situasjonen.

Bethesda Softworks

Deathmatch og samarbeidsmodus

De to første titlene byr på Deathmatch-modus for opptil fire spillere med delt skjerm, og samarbeidsmodus for to spillere med delt skjerm. Doom 3 kommer på sin side med Resurrection of Evil- og The Lost Missions-utvidelsene.

Doom, Doom II og Doom 3 ble utviklet av id Software kom opprinnelig ut i henholdsvis 1993, 1994 og 2004, og samtlige fikk god mottakelse da de ble lansert.

Sammen med Wolfenstein 3D regnes det første Doom-spillet som den mest innflytelsesrike tittelen når det gjelder førstepersons skytespill, og spillet bidro i stor grad til å definere sjangeren.

Doom gjorde et aldri så lite comeback i 2016, da også med id Software bak spakene, og også denne tittelen høstet positiv omtale, med 8 av 10 poeng her på verket.

Les også: DOOM Eternal tar alt til et enda høyere gir vi ikke trodde eksisterte etter forgjengeren »

Siste fra forsiden