– Spillere betaler for lite, ikke for mye

Analysebyrå med kontroversiell uttalelse etter Battlefront II-bråket.

EA

Mikrotransaksjoner, nå høyaktuelt på grunn av Battlefront II-bråket, er generelt et kontroversielt fenomen som mange mener «tvinger» dem å til betale mer enn de allerede har betalt for spillet. Noen er imidlertid uenige i at praksisen er noe å syte over.

Den amerikanske nyhetskanalen CNBC melder at et amerikansk analysebyrå som mener at folk som spiller dataspill generelt ikke betaler for mye for aktiviteten sin, men tvert imot for lite.

Spillere overbetaler ikke, de underbetaler. Denne sagaen (Battlefront II-bråket, red.anm.) har vært en perfekt storm av overreaksjoner siden den involverer EA, Star Wars, Reddit og visse puritanske journalister som misliker mikrotransaksjoner, sa KeyBanc Capital Markets-analytiker Evan Wingren i et notat til klienter.

Mener utgivere bør øke prisene

Med Battlefront II har mikrotransaksjons-debatten for alvor blusset opp igjen, men ikke alle mener det er grunn til misnøye.
EA

Analysebyrået begrunner sin påstand med at spilling fremdeles er den desidert billigste formen for underholdning om man sammenligner med andre underholdningsformer.

Byrået gjorde en utregning som viste at dersom man bruker 60 dollar på et spill, som er standardprisen på nye spill i USA, og i tillegg bruker for eksempel 20 dollar i måneden på mikrotransaksjoner, så vil man bruke cirka 40 cent per time med spilling om man spiller i 2,5 timer per dag i ett år. Dette skal være vesentlig mindre enn man for eksempel vil bruke på TV, filmleie og kino i snitt, ifølge byrået.

– Kvantitative analyser viser at spillutgivere faktisk krever en relativt lav pris av spillere, og burde sannsynligvis øke prisene, skrev Wingren i notatet til klienter.

Uavhengig av hva tallene måtte vise så har reaksjonene mot betalingssystemet i Star Wars Battlefront II vært massive, og EA har som kjent lyttet til kritikken og endret systemet nylig.

The Witcher-utvikleren har forsikret at deres neste spill Cyberpunk 2077 vil gi deg det du betaler for »

(Via VG247)

Siste fra forsiden