Nå har Steam lansert sin Discord-aktige chatte-funksjon

Audun Rodem, Gamer.no

I juni meldte vi at Steam skulle lansere en ny chatte-funksjonalitet for å ta opp kampen mot Discord. Siden den gang har funksjonaliteten gjennomgått beta-testing, men som man nå kan lese hos Steam, er oppgraderingen fullt ut tilgjengelig for alle brukere fra og med nå.

Den nye oppdateringen minner mye om det man finner hos chatte-appen Discord, for eksempel på den måten at man kan bruke chatten via nettleseren såvel som i Steam.

I tillegg er gruppesamtaler er en stor del av fokuset, der man kan ha egne kanaler a la hvordan det fungerer på Discord-servere – disse kan være knyttet til vennegrupper eller fokusert rundt enkelte spill.

Skjermbilde av Steams nettsider

Mange nyheter

Samtalene støtter nå GIF-bilder og media-lenker i samtalevinduet, slik at man ikke trenger å trykke på en lenke for å se hva for noe morsomt tjommien har sendt deg. I tillegg er det nå åpnet for stemmesamtaler.

Valve la til mye nytt under beta-testingen, og disse tilleggene – samt alt det andre den nye funksjonaliteten har å by på – kan du lese om på Steams hjemmesider.

Ifølge Valve er oppussingen en del av et større arbeid med å gi Steam en real overhaling.

– Denne oppdateringen ble laget ved å bruke et nytt rammeverk for grensesnitt, og inneholder noen viktige forbedringer under panseret som vil gjøre det lettere for oss å oppdatere våre nettbaserte Steam-komponenter oftere. Vi planlegger å gjøre mange forbedringer i Steam-opplevelsen, og deres tilbakemeldinger vil hjelpe oss med å prioritere hva som kommer neste gang, skrev Valve.

Les også: Valve satte nettopp ny rekord i antall utestengelser på Steam »

Siste fra forsiden