Norge i Overwatch-VM

Nå kan du bestemme hvem som skal velge ut Overwatch-landslaget

Avstemningen har startet!

Norge skal være med i Overwatch-VM.
Blizzard/Colourbox/Gamer.no

Oppdatering 28. april: Avstemningen for hvem som skal velge ut Norges Overwatch-landslag har nå åpnet. Via Blizzards egen World Cup-side kan du nå avgi tre stemmer for å påvirke hvem som får sitte i komitéen.

Kandidatene for den norske komitéen er:

Du kan avgi dine tre stemmer her.

Opprinnelig sak følger:

Det nærmer seg sommer, og dermed også staren på verdensmesterskapet i Overwatch. Norge har kvalifisert seg som en av de 32 nasjonene som skal kjempe om plass i mesterskapet, og ikke minst premiepengene på Blizzcon i november.

Foreløpig er det ikke bestemt hvilke spillere som skal representere landslaget. Det får nemlig du mulighet til å påvirke. Ola og Kari Nordmann skal stemme fram komitéen som til syvende og sist skal velge ut hvilke seks spillere som skal forsvare nasjonens ære.

Verdens 17. beste

Hvilke land som skal få delta i kvalifiseringen ble avgjort ved å sammenligne gjennomsnittet av SR-scoren til nasjonenes 100 beste spillere. De 32 beste landene får plass i gruppespillet. Norges snitt på 4111, nøyaktig samme score som Hong Kong, ifølge Blizzards liste, holdt til en 17. plass.

Plass nummer 17 på lista er et stykke under våre nordiske naboer. Sverige (4316 SR), Finland (4276 SR) og Danmark (4258 SR) ligger alle over oss på lista på henholdsvis fjerde-, åttende- og niendeplass.

Kina, Sør-Korea og USA er rangert som de tre beste landene. Sør-Koreas posisjon er neppe veldig overraskende. Koreanerne vant fjorårets mesterskap, etter å ha slått Russland i finalen. Sverige kom for øvrig på tredjeplass i fjorårets mesterskap, mens finnene kapret fjerdeplassen.

Røk mot Russland

Norge var med i kvalifiseringen også i fjor. En andreplass i gruppespillet holdt til avansement til play-off. Der ble det imidlertid bråstopp etter et 3-0-tap mot Russland.

Fjorårets landslag besto av Stefan «Onigod» Fiskerstrand, Bo «Badger» Katzenmaier, Greger «Invision» Herland, Adrian «Horseee» Bordewich og «Trob». Kapteinsbindet båret av Jonas «AverageJonas» Navarsete.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

LES OGSÅ: Stort intervju med Jonas Navarsete i forkant av fjorårets VM.

Tidligere landslagskaptein, nå Overwatch-ekspert i TV 2, Jonas «AverageJonas» Navarsete.
Skjermdump fra TV2

Sistnevnte har pensjonert seg som spiller, og er nå Overwatch-kommentator for TV 2. Det kommende verdensmesterskapet er imidlertid ikke nok til å lokke den tidligere landslagskapteinen ut av pensjonisttilværelsen.

– Nei det er jeg ferdig med. Det var gøy mens det varte, men jeg må dessverre prioritere andre ting, sier Navarsete.

Han tror imidlertid det er fullt mulig for de norske spillerne å avansere i årets mesterskap.

– Ja, det tror jeg er godt mulig. Vi har mange flinke spillere som i tillegg har erfaring sammen, sier kommentatoren.

Han er en av kandidatene til komitéen som skal velge ut landslagsspillerne, og vil dermed ikke uttale seg i detalj om hvem han tror får æren av å forsvare nasjonens ære i Overwatch World Cup 2017. Navarsete tror imidlertid det er stor sannsynlighet for at flesteparten på landslaget kommer til å være tidligere Oslo Lions spillere.

Oslo Lions har dominert Overwatch i Telenorligaen. De vant høstsesongen uten større problemer, og er favoritter til å gå helt til topps også i vårsesongen. Alle spillerne terminerte sine kontrakter med klubben i mars, men de fleste skal likevel spille sluttspillet for Lions.

Det norske Overwatch-samfunnet har for øvrig laget en liste over Norges 100 beste spillere som oppdateres fortløpende »

Siste fra forsiden