Nordic Inhouse League / Dota 2

Nå kan du spille Dota 2 med de beste amatørspillerne i Norden

Nordic Inhouse League gjenåpnes i et forsøk på å styrke miljøet.

Etter lengre tids opphold er det igjen duket for ny sesong i Nordic Inhouse League (NIHL). Dette er en liga organisert av Dota2.no, hvor spillere på et visst nivå kan samles for å konkurrere mot hverandre.

Kort forklart er en inhouse-liga et lukket spillersamfunn hvor hver spiller har en personlig rangering.

Prosessen begynner ved at en enkeltspiller utfordrer en annen spiller. Disse to spillerne blir kapteiner på hvert sitt lag, og skal nå velge hvilke av de resterende åtte spillerne de vil ha på sin side. Du trenger altså ikke å være medlem av et allerede eksisterende lag for å delta i NIHL.

Poeng tjener du gjennom å vinne kamper, og et nederlag leder da naturligvis til tap av poeng. Du rangeres mot alle andre som deltar i ligaen.

– Sosialt og lærerikt

Det har lenge vært kjent at norsk Dota 2 ikke har det mest sammenknyttede samfunnet, men et initiativ som dette kan være med og samle de nordiske spillerne.

– Målet vårt er å få 1000 aktive spillere hvor alle er på toppnivået og at det og spille NIHL er en selvfølge i stedet for rangerte kamper, ettersom det tre mer sosialt og lærerikt, forteller Tim «saajee» Henriksen til Gamer.no. Han er driftsleder for NIHL hos Dota2.no.

I motsetning til de vanlige kampene man spiller på nett, hvor du blir satt i kamp med ni andre spillere du ikke nødvendigvis kjenner, vil en inhouse-liga være med å fostre samarbeid. Dette blir også forsterket gjennom strengere regler og bedre håndheving, som medfører at spillerne som ikke klarer å oppføre seg blir fjernet fra ligaen.

– Da vi først startet opp igjen hadde vi ganske minimale krav. Folk som var interesserte fikk bli med uansett ferdighetsnivå. Da vi nådde 125 personer ordnet vi det slik at man måtte bli invitert, og fikk de mest seriøse og beste spillerne videre. De andre ble fortalt at de kanskje trengte litt mer solotrening før de var klare for ligaen, sier Henriksen.

Profilerte spillere

Som en ekstra oppfordring til å ta noen runder i NIHL arrangøren de skilte med at noen av verdens beste spillere har vært innom og spilt tidligere. «Loda», «Akke», «Maelk» og «Pajkatt» er navn som har vært med i ligaen før, og på deltakerlisten i den pågående sesongen ser vi flere av Norges antatt beste spillere. Blant annet treffer du spillere fra Fiskestanga, som tok en andreplass i turneringen «Pretty Pudge's Pokaljakt» arrangert av Pressfire.no.

– Jeg har alltid ønsket meg mer for gamere i Norge, men å gjøre noe e-sportmessig for Dota 2 er vanskelig ettersom vi har hatt et ganske splittet og dårlig miljø. Ved å ha NIHL fjerner vi demme hjemmelen og vi kommer til å få flere gode lag som kan konkurrere i fremtiden, avslutter Henriksen.

I år får alle sjansen til å delta i The International:
FaceIT arrangerer åpen kvalifisering til årets største Dota 2-begivenhet »

Siste fra forsiden