Nå kan du spille World of Warcraft uten å betale ei krone

Blizzard introduserer «WoW Tokens» til sitt populære nettrollespill.

World of Warcraft er ett av få nettrollespill som fortsatt krever at brukerne betaler en månedlig sum penger for å oppleve alt spillet har å by på. En såkalt «free to play»-løsning vil visstnok by på for store omveltninger i spillet for å kunne lykkes.

Til tross for dette forsøker likevel Blizzard å introdusere alternativer som lar spillere unngå den tradisjonelle abonnement-modellen. «WoW Tokens» er en slik løsning.

30 dager mot litt gull

WoW Tokens fungerer ganske likt som PLEX i Eve Online, og kan utveksles mellom spillere for gull.

En enkel forklaring av «WoW Tokens» (Foto: Blizzard Entertainment).

Spillmyntene kan kjøpes for ekte penger av alle som spiller World of Warcraft. Deretter kan de enten byttes inn for 30 dager med spilletid, eller selges til andre brukere via spillets auksjonshus for en fastsatt mengde gullmynter. De som kjøper spillmyntene kan dermed bytte dem inn i 30 dager ekstra spilletid uten å måtte strekke seg etter bankkortet.

– WoW Tokens ble skapt for å gi spillere med mye gull til overs en mulighet til å dekke kostnadene av et abonnement. De som ønsker å kjøpe litt ekstra gull kan nå gjøre dette gjennom et enkelt og trygt system, forteller Blizzard på den offisielle World of Warcraft-bloggen.

Hvor mye gull en spillmynt vil koste på auksjonshuset avhenger av tilbud og etterspørsel. Jo flere tilgjengelige spillmynter som finnes i din region jo billigere blir de. Når transaksjonen er gjennomført vil du ikke kunne selge din token til en ny spiller, da den bindes til figuren din og kun kan brukes til å kjøpe mer spilletid. Hvis du heller føler for å spare dem kan du også gjøre det, da de ikke har en utløpsdato og kan ikke slettes fra ryggsekken din.

Jeg hadde aldri spilt World of Warcraft før nylig:
Sånn gikk det da jeg testa spillet som alle MMO-spill sammenlignes med »

Siste fra forsiden