Nå kommer «alle» de klassiske Sega-spillene til mobil – gratis

Nostalgi-tripp for Sega-fansen på Android og iOS.

Retrospill går aldri av moten, og nå har Sega-fansen mulighet til å virkelig boltre seg i klassikere uten at man trenger tilgang til noen av konsollene. Sega-spillbiblioteket skal nemlig nå lanseres til mobil, melder blant andre Eurogamer.

Det nye initiativet har fått det passende navnet Sega Forever og innebærer at nesten samtlige spill som har blitt lansert til Segas maskiner, deriblant Master System, Mega Drive og Dreamcast, skal slippes til både iOS- og Android-plattformen.

Sonic the Hedgehog blir ikke overraskende en av de første Sega-titlene som kommer til mobil.
Sega

Gratis å spille

Det vil bli sluppet nye spill hver måned fremover, og alle titlene blir gratis å spille om man kan leve med reklame. Reklamen kan man imidlertid bli kvitt ved å betale en mindre slant for spillene.

Initiativet starter med fem Sega-klassikere som slippes samtidig i én pulje. Disse er Sonic the Hedgehog, en ganske selvskreven tittel, Altered Beast, Phantasy Star II, Kid Chameleon og Comix.

Alle de mobile Sega-spillene vil komme med lagringsfunksjoner og ledertavler, slik at man kan konkurrere mot eksperter over hele verden. Spillene vil få virtuelle knapper, men får også støtte for Bluetooth-tilkoblede spillkontroller, som kanskje vil være å foretrekke i en del tilfeller.

Segas plan er også å få på plass støtte for flerspiller i de mobile Sega-spillene, i første omgang via Wi-Fi, men senere også via mobilnettet. Mer informasjon finner du på hjemmesiden for Sega Forever-prosjektet, hvor du blant annet kan følge med på hvilke titler som skal lanseres, og traileren ser du øverst i artikkelen.

Les også: Mobilspillet Pokémon Go får nå en stor oppdatering »

Siste fra forsiden