Nå lager Electronic Arts sin egen e-sportsavdeling

FIFA og Battlefield er blant spillene som faller inn under divisjonen.

Battlefield 4.
EA

EA skal lage en egen divisjon for konkurransespilling kalt Competitive Gaming Division. I førersetet for den nye avdelingen sitter Peter Moore, som tidligere har vært sjef for EA Sports og har også figurert som «Chief Operating Officer».

Peter Moore skal lede divisjonen.

– Denne gruppen vil legge til rette for globale e-sportkonkurranser i våre største franchiser, inkludert FIFA, Madden NFL, Battlefield og mer, står det i uttalelsen fra selskapet.

Samlende

Divisjonen skal fokusere på tre områder: å skape engasjerende konkurranser i EAs spill; å bygge og vedlikeholde brukermassen over alle ferdighetslag; å utvikle fysiske arrangement og vise disse til millioner av seere rundt i verdenen.

FIFA 16.

Målet med dette er å samle alle de forskjellige satsingene EA allerede har, samt å legge til rette for nye og større konkurranser fremover.

– Konkurransespilling ligger dypt i EAs DNA, og våre spill er allerede med i konkurransespillingsarrangmenent på forskjellige nivå i dag. FIFA-fansen fortsetter med å konkurrere i FIFA Interactive World Cup, ESL One har verdensomspennende mesterskap i Battlefield 4, vi annonserte nylig at vi kommer tilbake til Madden NFL Live Challenge, og våre spill skal spilles i dusinvis av andre regionale konkurranser omkring i verden neste år, forteller toppsjef Andrew Wilson.

Vi i Gamer.no har flere gang arrangert FIFA-konkurranser sammen med EA de siste årene, der vi blant annet har funnet den beste FIFA-spilleren i Norge og de beste supporterene.

For øyeblikket fokuserer også selskapet på en merkevare.
EA vil lage mange flere Star Wars-spill »

Siste fra forsiden