League of Legends

Nå skal disse trenes til å bli best i landet

MyXMG har signert kontrakt med fem norske League of Legends-talenter.

Atraxy under semifinalen på The Gathering i påsken.
Benedichte Breistøl

Atraxy har gjort det skarpt i den norske scenen den siste tiden. To tredjeplasser i Telenorligaen, fjerdeplass i Altiboxligaen og topp 4-plassering på The Gathering i påsken har virkelig satt laget på kartet.

Nå har myXMG fortalt at de har signert kontrakt med alle spillerne på laget, og gutta blir dermed organisasjonens første League of Legends-satsing siden 2013.

League of Legends-laget til myXMG består av:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas
Christopher «Speyzz» Bekken
Vebjørn «Donzii» Land
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik

Får profesjonelt støtteapparat

MyXMG er mest kjent for sine forskjellige lag i Counter-Strike: Global Offensive, og flyttet nylig sitt hovedkontor fra Tyskland til Norge for å satse på norske talenter. Dette er deres første konkrete fremstøt.

– Vi har ikke pakket ut og organisert oss skikkelig, men etter noen samtaler fikk vi mulighet til å signere Norges yngste og mest ambisiøse League of Legends-lag. Og valget var lett, kan vi lese i pressemeldingen.

Spillerne får ikke lønn til å begynne med. Det handler første og fremst om å dekke utgifter til deltagelse på turneringer og LAN, tilby et profesjonelt støtteapparat for det unge laget og sikre en god sportslig utvikling. Derfor skal myXMG hyre inn en trener som vil følge spillerne tett for å nå målet om å «bli det beste laget i Norge».

– Med denne stallen av spillere fra 16 til 20 år er stabilitet og støtte to viktige ingredienser som en organisasjon kan bidra med, slik at laget kan fokusere på det de kan best, skriver Matthias «EcoR» Dörstel, leder for myXMG, i pressemeldingen.

– Store forventninger til oss selv

Vebjørn «Donzii» Land er kaptein på Atraxy, som nå endrer navn til myXMG.

Kaptein Vebjørn «Donzii» Land forteller at de har vært på utkikk etter en organisasjon lenge, og er glad for å endelig lande en avtale.

– Vi er fornøyde med å endelig finne en organisasjon som passer oss perfekt. MyXMG har vært med i scenen lenge og har et godt omdømme. Jeg har store forventninger til oss selv, og vi skal gjøre vårt beste for å lykkes.

Laget som tidligere gikk under navnet Black Alpha var en av de største overraskelsene i fjor. De startet med å vinne kvalifiseringsturneringen til 1. divisjon av Telenorligaen, og fortsatte høstsesongen med å stadig vise seg frem med solid spill.

Frem mot vårsesongen av Telenorligaen var Atraxy gjennom store utskiftninger i lagoppstillingen, og det er kun Simon «Slemp» Ellefsen som er igjen fra Black Alpha-tiden i fjor høst. Likevel klarte de å sikre tredjeplass i det ordinære seriespillet, foran blant annet mektige Lions, som endte opp med å vinne sluttspillet.

Les også
– Man burde jobbe mer for lag med begge kjønn

myXMG beholder det heltyske Counter-Strike: Global Offensive-laget sitt og Hearthstone-spilleren, men er på utkikk etter norske talenter i både Heroes of the Storm og Smash i tiden som kommer.

Siste fra forsiden