Nvidia ray tracing

Nå skal Nvidia oppdatere flere PC-klassikere med «ray tracing»

Skjermkortprodusenten har store planer.

Skjermbildet er hentet fra «ray tracing»-versjonen av Quake II.
Nvidia

«Ray tracing», eller strålesporing om man foretrekker en norsk versjon, er en av de store teknologiske nyvinningene innen spillgrafikk, og det er ikke bare nye spill som skal få glede av løsningen.

Som blant andre nettstedet Polygon rapporterer skal Nvidia nemlig nå igang med et nytt prosjekt som innebærer å bygge strålesporing inn i en rekke eldre PC-spill. Opplysningene kommer frem i stillingsutlysninger som Nvidia nylig la ut.

I annonsen søkes det etter folk som skal jobbe med «et spennende nytt remaster-program for spill» som går ut på å håndplukke noen av de største titlene fra de foregående tiårene og bringe dem inn i «ray tracing»-alderen.

Allerede bygget inn i Quake II

«Ray tracing» gir et ganske solid visuelt løft, og nå er teknologien på vei til en rekke andre PC-klassikere.
Nvidia

Akkurat hvilke titler som skal overhales er uvisst, men det ser altså ut til at Nvidia akter å hente frem spilltitler fra ganske langt tilbake i tid.

Som Gamer.no rapportere om i mai har vi allerede fått en«ray tracing»-versjon av Quake II, og dette nye prosjektet ser ut til å være en fortsettelse av dette initiativet.

Denne nye versjonen, Quake II RTX, skilter blant annet med sanntidsrefleksjoner på vann- og glassflater, dynamisk lyssetting på objekter som blinkende lys, skilt, brytere og heiser, og nye partikkeleffekter.

Raytracing går i korte trekk ut på å generere 3D-bilder ved å «spore» lysstrålers interaksjon med virtuelle objekter for å simulere effekten lyset har på objektene, basert på overflate, form og andre faktorer. Teknikken benyttes blant annet innen spesialeffekter i moderne spillefilmer. Nvidias bloggside inneholder tekniske detaljer.

For å utnytte teknologien må man være i besittelse av et av Nvidias skjermkort i RTX-serien, som selskapet først lanserte i fjor.

Les også: Derfor anbefaler Activision at du har 175 GB med ledig plass til Modern Warfare »

Siste fra forsiden