Overwatch World Cup 2019

Nå skal Overwatch-landslaget velges

Arrangerer åpen turnering for å finne Norges representanter

Rett før helgen ble årets støtteapparat for det norske landslaget i Overwatch annonsert. Som i fjor har Mikael «mkl» Skjønhaug fått rollen som hovedtrener. Med seg får han Christer «Iko» Ringelien som leder og Magnus «Lama» Sjøberg som community lead. De har også med et par-tre ildsjeler som et utvidet støtteapparat.

«mkl» har erfaring som spiller fra Oslo Lions og en rekke europeiske og amerikanske klubber. I tillegg har han trenererfaring fra Overwatch Contenders. Til daglig jobber han som assistenttrener for Overwatch Legaue-laget Washington Justice.

«Iko» er også en kjenning fra det som tidligere het Telenorligaen. Han har også en fortid i Oslo Lions hvor han fungerte som lagleder, og som kaptein for landslaget i fjor.

– Jeg slutta å spille Overwatch aktivt etter VM i fjor. Jeg har en driv for å lede, og vil bruke erfaringen min til å lede og hjelpe fram det norske landslaget, etter at jeg har falt litt av ferdighetsmessig, forteller «Iko».

Nå starter jobben med å finne spillerne som skal representere Norge under høstens Overwatch-VM.

Åpen turnering

Årets støtteapparat for det norske landslaget.

I år skal utvelgelsen foregå i en turnering som går for åpne dører. Spillerne som er interessert, melder seg på individuelt og vil plasseres på lag av støtteapparatet.

Deretter barker lagene sammen i en turnering som arrangeres lørdag 29. juni. Om nødvendig, kommer det også til å spilles kamper på søndagen. Seks spillere fra hver kamp velges ut av en jury til å bli med videre til neste runde, uavhengig om de er på det seirende eller tapende laget. Slik fortsetter det til det står igjen seks spillere som blir med videre til en lukket utvelgelsesrunde. Juryen vil bestå av støtteapparatet og tidligere landslagsspillere eller andre med godt grunnlag for å bedømme spillernes ferdigheter.

DISSE SPILTE FOR NORGES LANDSLAG 2018

Vis mer

Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Kristian «Tricky» Kovacs (Tank)
Kha «iPN» Nguyen (Support)
Christer «Iko» Ringelien (Support)
Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (DPS)
Usman «TracK» Mohammad (DPS)
Erik «Frost» Hinderson Krogsrud (DPS)

– Dette blir en mulighet for å vise seg fram og være med videre i prosessen om en plass på laget. De seks som står igjen får også muligheten til å spille mot landslaget fra i fjor, forteller «Iko».

Han understreker at det er ingen som har klippekort på landslaget selv om de har vært med tidligere.

For å melde seg på må man være fylt minst 18 år innen 1. november 2019, og være ranket som Master (3500 SR eller mer).

Spillerne som er interessert i å delta, kan melde seg på ved å fylle ut dette skjemaet. «Iko» sier han forventer at et sted mellom 50-100 spillere melder seg på.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Turneringen sendes på Gamer.nos Twitch-kanal »

Du kan lese mer om hvordan Overwatch-VM arrangeres her.

Siste fra forsiden