Apex Legends

Nå skal Respawn bannlyse «gratispassasjerer» i Apex Legends

Slår ned på «piggybacking»-fenomenet.

EA

Apex Legends har blitt et populært alternativ på Battle Royale-arenaen på kort tid, og det har også forekomsten av uvelkommen aktivitet gjort seg til kjenne.

I en statusoppdatering fra Respawn på Reddit opplyser utvikleren nå at en bestemt type spillere kan vente seg bannlysning i tiden fremover – nemlig de som benytter seg av såkalt «piggybacking».

Piggybacking innebærer å oppføre seg som en form for gratispassasjer – det vil si at man ikke deltar aktivt i selve kampene, men kun «snylter» på suksessen til lagkameratene sine.

Risikerer permanent utestengelse

EA

Respawn skriver at de har fått en rekke tilbakemeldinger om denne type adferd i Apex Legends, og etter å ha etterforsket saken har studioet kommet frem til at tiltak er nødvendig.

– Etter å ha sett på dataene og etter interne diskusjoner har vi besluttet at vi i fremtiden vil begynne med midlertidige utestengelser for spillere som viser tegn til piggybacking-adferd, og i ekstreme tilfeller kan det føre til permanent utestengelse, skriver utvikleren.

Ifølge Respawn vil dette nye tiltaket mot det uvelkomne fenomenet ikke tre i kraft umiddelbart, men utvikleren ønsker allerede nå å informere alle for å gi spillere tid til å endre adferden sin.

Av øvrige endringer som vil komme i den neste oppdateringen til spillet skal Respawn nå forsøke å fikse problemet med upresis registrering av treff, men på dette området gjenstår det ennå arbeid. I tillegg skal noe rusk med lyden repareres.

Les også: Apex Legends får mobilutgave »

Siste fra forsiden