StarCraft II / League of Legends

Nå starter årets nest siste Intel Extreme Masters

De beste innenfor League of Legends og StarCraft II samles i San Jose.

Oversiktsbilde fra forrige IEM-turnerning i Toronto.
Helena Kristiansson/ESL

Året nærmer seg slutten, og det er duket for den neste siste Intel Extreme Masters-turneringen i 2014. Dette er tredje stopp av totalt seks i den niende IEM-sesongen. Denne gangen er det USA og San Jose som får æren av å gjeste de beste spillerne og lagene innenfor StarCraft II og League of Legends.

Innledende runder tirsdag

StarCraft II-spillerne kjemper om en premiepott på 150 000 kroner og 4000 WCS-poeng, og kan dermed ta et veldig stort steg mot VM-finalen i neste år. Lagene som konkurrerer innenfor League of Legends kjemper om en pott på 300 000 kroner.
I tillegg til premiepenger og viktige poeng fikk fjorårets første- og andreplass automatisk innpass når sesongen avsluttes i Katowice.

Tirsdag kveld klokken 20:00 starter innspillet til StarCraft II-delen, mens League of Legends begynner først lørdag 6. desember. Søndag 7. desember spilles det finaler for begge spill, og et mer detaljert sendeskjema finner du på GamerTV.

Du kan følge StarCraft-sendingen på GamerTV. Der oppdateres også sendeskjemaet utover uka.

Tilspissing

Allerede tirsdag kveld skal antall StarCraft II-spillere tynnes ut når fase 1 av turneringen begynner med dobbeltutslag. Her skal to grupper på åtte spillere hver kjempe om de fire gjenværende plassene i fase 2 av gruppespillet. Fase 2 består av fire grupper med fire spillere hver, og de to beste fra hver gruppe går videre til det endelige sluttspillet.

IEM er blant de turneringene som trekker til seg de virkelig store navnene, og denne helgen er intet unntak. I innledende fase møter vi spillere som de kanadiske publikumsfavorittene Chris «Huk» Loranger og Sasha «Scarlett» Hostyn. Og i fase to får vi se utøvere som Lee «Jaedong» Jae Dong, Kim «herO» Joon Ho, og selvsagt norske Jens «Snute» Aasgaard.

Snute har deltatt i begge IEM-turneringene så langt denne sesongen, men etter hard konkurranse endte stoppet eventyret i kvartfinalen både i Schenzhen og Toronto.

Liquipedia har en god oversikt over alle StarCraft II-spillere som deltar i San Jose.

Seks League of Legends-lag

Når det braker løs blant League of Legends-lagene på lørdag foretas konkurransen i et gjenkjennelig format. Her skal seks lag kjempe i best av 3-format, hvor taperne er umiddelbart slått ute av turneringen. De to gjenstående lagene møtes i finalen, hvor de spiller om seieren i et best av 5-format.

Det er riktignok ikke like mange deltagende lag i denne delen som i StarCraft II, men det betyr ikke at stjernekaliberet uteblir. Blant annet får vi se lagene Alliance, Cloud9 og Team SoloMid.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden