Utvelgelsen av spillere til Overwatch-VM

Nå starter utvelgelsen av Norges VM-lag i Overwatch

Jonas «AverageJonas» Navarsete og resten av Norges VM-komité jobber iherdig for å finne de riktige spillerne.

Blizzard

NORGES VM-KOMITÉ

Vis mer

GENERAL MANAGER
Stein «wilmann» Gatchalian-Wilmann

TRENER
Mikael «mKL» Skjønhaug

COMMUNITY LEAD
Jonas «AverageJonas» Navarsete

Norges komité i Overwatch for det kommende verdensmesterskapet er i full gang med å finne spillerne som skal representere Norge i USA. Tidligere i år har Blizzard valgt en General Manager for Norge, mens topp 150-spillerne har valgt en trener. Alle som spiller Overwatch i Norge har hatt mulighet til å stemme på Community Lead.

Komitéen har nå startet prosessen med å finne de sju spillerne som skal være med til USA.

– Vi ligger godt an og er veldig fornøyd med komitéen så langt. Alle har sine sterke sider, og vi har god kommunikasjon og respekterer hverandre, forteller Jonas «AverageJonas» Navarsete til Gamer.no.

Har spillere som har hevdet seg på toppnivå

Jonas Navarsete.
Thomas Brun

Navarsete drar frem at Norge har mange gode spillere, og flere har fått spille på toppnivå. Han nevner blant andre Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand, Jørgen «Decod» Myrlund, Usman «TracK» Mohammad og Kha «iPN» Nguyen. Samtlige var med i årets utgave av Overwatch Contenders League.

– Disse er naturligvis kandidater vi vurderer sterkt for laget, men ingenting er bestemt før vi ser hvordan laget fungerer sammen i prøvekamper internt. Her skal alle få en sjanse til å vise seg frem, sier Navarsete.

Navarsete har åpnet en Twitter- og Instagram-konto slik at fans av det norske laget kan følge det tett under VM.

– Vi er supermotivert til å vise hva det norsk folk har å by på av e-sport, og vi vil gjerne vise at vi kan være like gode på toppidrett som vi allerede er på breddeidrett med Telenorligaen.

Hvordan laget bestemmes

Det er mange faktorer som spiller inn for hvordan et VM-lag skal settes sammen. Det er ikke bare en titt på hvem som har høyest SR (Skill rating red. anm), men faktorer som kommunikasjon og kjemi.

– Dette er en gjeng som skal tilbringe mange timer sammen både i spillet og på reise, så det er viktig at det ikke oppstår konflikter som man ikke kan løse. Det er selvsagt en ekstra trygghet at vi har flere reisevante voksne gutter i komitéen, forteller Navarsete før han legger til.

– Innen et par uker skal vi nok begynne å avsløre én og én spiller som er i startoppstillingen, men kan ikke per nå si når dette skjer. Det er litt av en kabal å sette opp tidspunkter når så mange personer gjør så mye forskjellig, forklarer han.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Hvis du er bekymret for helsa til den norske spillerne, så kan Navarsete fortelle at han har mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøyskole, og han vil ta helse og kostholdsbiten veldig seriøst under VM.

– Dette er seriøs idrett vi driver med, og derfor må vi sørge for at spillerne er fysisk robuste til å tåle lange dager med mye øving og hard motstand. Det blir kanskje noen som får seg en liten overraskelse hvis de bare forventer å ligge på stranden, avslutter han med et glimt i øyet.


Siste fra forsiden