Dota 2 / The International 2016

Nå starter verdens største Dota 2-turnering

Prestisje og enorme pengesummer på spill i The International 2016.

The International 2015.
Valve

I går startet The International med «Wild Card»-kampene, der det ble klart at kinesiske EHOME og europeiske Escape Gaming får være med i gruppespillet og selve hovedturneringen. Til sammen 16 lag skal kjempe om utrolige 165 millioner kroner i løpet av de neste par ukene. Finalen spilles 13. august, hvor vinneren får utdelt svimlende 72 millioner kroner, mens andreplassen kan skilte med rundt 27 millioner kroner. Resten av premiepotten blir fordelt på de resterende lagene. Til og med de fire dårligste lagene kan gå smilende fra banken med 823 000 kroner.

Det er spillerbasen til Dota 2 som kan takkes for de enorme pengesummene. Spillerne har kjøpt et kompendium der de får gjenstander i spillet. 25% av inntektene fra salg av kompendiumer er lagt til The International og har i år nådd det høyeste noensinne.

Deles opp i to grupper

De 16 lagene er delt opp i gruppe A og gruppe B. Hver kamp består av to runder mot samme lag. Ved å vinne begge rundene (2-0) får et lag to poeng. Ved uavgjort (1-1) får hvert lag ett poeng hver. Tap i begge rundene (0-2) resulterer i null poeng. Når siste kamp er spilt vil lagene være rangert fra førsteplass til åttendeplass i hver gruppe. Denne rangeringen er viktig med hensyn til hovedturneringen som starter neste mandag. De fire beste lagene fra hver gruppe blir nemlig plassert i en vinnerpulje, mens de fire dårligste lagene må spille i en taperpulje. Gruppespillkampene starter i dag og varer frem til fredag 5. august.

Slik spilles hovedturneringen

I vinnerpuljen velger førsteplassen fra gruppe A og B om de vil spille mot tredje- eller fjerdeplassen fra motsatt gruppe. Andreplassen i gruppene møter laget førsteplassen ikke velger å spille mot. I taperpuljen er det samme oppsett. Femteplassene velger om de vil spille mot syvende- eller åttendeplassene fra motsatt gruppe. Hovedturneringen starter mandag 8. august og varer til lørdag 13. august.

Her finner du noen av kampene som spilles i turneringen. Siden mange kamper spilles samtidig blir det streamet fra forskjellige kanaler.

Resten av kampene finner du her.

Disse lagene er med

Alliance

DETTE ER ALLIANCE

Vis mer

Gustav «s4» Magnusson (Core/kaptein)
Jonathan «Loda» Berg (Core)
Henrik «AdmiralBulldog» Ahnberg (Core)
Joakim «Akke» Akterhall (Support)
Jerry «EGM» Lundkvist (Support)

Svenskene vant StarLadder i begynnelsen av 2016 og har også en 7.-8. plass i årets Shanghai Major og en 9.-12. plass i årets Manila Major. Laget som vant The International 2014 stiller i år med en sterk spillerstall. De kvalifiserte seg til årets International-turnering etter andreplass i den europeiske kvalifiseringen.

Digital Chaos

DETTE ER DIGITAL CHAOS

Vis mer

Roman «Resolut1on» Fominok (Core)
Aliwi «w33» Omar (Core)
David «Moo» Hull (Core)
Rasmus «MiSeRy» Filipsen (Support/kaptein)
Martin «Saksa» Sazdov (Support)
Chris «USH» Usher - Core (Reserve)
Jake «SirActionSlacks» Kanner (Reserve)

Les også
«jkaem» og «Acillion» ut av Dignitas

Digital Chaos har kun «Resolut1on» igjen fra det gamle laget, etter flere utskiftninger på kort tid. De kvalifiserte seg til The International 2016 med andreplass i den amerikanske kvalifiseringen.

EHOME

DETTE ER EHOME

Vis mer

Daryl Koh «iceiceice» Pei Xiang (Core)
Wang «old chicken» Zhiyong (Core)
Ren «eLeVeN» Yangwei (Core)
Zhang «LaNm» Zhicheng (Support/kaptein)
Lu «Fenrir» Chao (Support)
Fan «FaN» Yixuan (Core/reserve)

Selv om EHOME er et av de eldste lagene i kinesisk Dota, har de ikke mottatt samme støtte fra Kina som de andre lagene har. Dette er på grunn av deres valg om å ikke være del av Association of China E-Sports. Dette stoppet dem ikke fra å spille seg til The International 2016 gjennom "Wild Card"-kampene tidligere denne uken.

Escape Gaming

DETTE ER ESCAPE GAMING

Vis mer

Adrian «Era» Kryeziu (Core)
Max «qojqva» Broecker (Core)
Maurice «KheZu» Gutmann (Core)
Yazied «YapzOr» Jaradat (Support)
Troels «syndereN» Nielsen (Support/kaptein)

Escape Gaming, tidligere kjent som No Diggity, byttet navn for rundt en måned siden. De tok seg til turneringen gjennom "Wild Card"-kampene tidligere denne uken.

Evil Geniuses

DETTE ER EVIL GENIUSES

Vis mer

Clinton «Fear» Loomis (Core)
Syed Sumail «SumaiL» Hassan (Core)
Saahil «UNiVeRsE» Arora (Core)
Ludwig «zai» Wåhlberg (Support)
Peter «ppd» Dager (Support/kaptein)

EG vant fjorårets International-turnering og har greid å holde på fire av medlemmene fra vinnerlaget, til tross for mye frem og tilbake på overgangsmarkedet. De har vært relativt anonyme i 2016 med en tredjeplass i The Shanghai Major tidligere i år. EG spilte seg til The International 2016 etter å ha vunnet den amerikanske kvalifiseringen.

Fnatic

DETTE ER FNATIC

Vis mer

Chai «Mushi» Yee Fung (Core/kaptein)
Yeik «MidOne» Zheng Nai (Core)
Chong Xin «Ohaiyo» Khoo (Core)
Djardel Jicko «DJ» Mampusti (Support)
Adam Erwann Shah «343» bin Akhtar Hussein (Support)

Fnatic har i år oppnådd 5.-6. plasser i The Shanghai Major og The Manila Major. De kvalifiserte seg til The International 2016 med andreplass i den sørøst-asiatiske kvalifiseringen.

LGD Gaming

DETTE ER LGD GAMING

Vis mer

Sun «Agressif» Zheng (Core)
Lu «Maybe» Yao (Core)
Zhang «xiao8» Ning (Core/kaptein)
Wang «Banana» Jiao (Support)
Lei «MMY!» Zengrong (Support)

LGD Gaming er ikke ukjent i Dota-scenen, og fikk blant annet tredjeplass i The International 2012. I årets turnering har de med seg tidligere Newbee-spillere «xiao8» og «Banana» i startoppstillingen. Begge Newbee-spillerne var med på vinnerlaget fra The International 2014. Foran årets turnering, var «Banana» opprinnelig reserve, men må ut i ilden siden lagkamerat «September» ikke fikk visum til USA. LGD Gaming er et av lagene som er direkte invitert til turneringen.

MVP Phoenix

DETTE ER MVP PHOENIX

Vis mer

Pyo «MP» No-a (Core)
Kim «QO» Seon-yeob (Core)
Lee «Forev» Sang-don (Core)
Kim «Febby» Yong-min (Support)
Kim «DuBu» Doo-young (Support/kaptein)

MVP Phoenix har vunnet et par småturneringer i 2016, men nådde ikke helt opp i årets Manila Major (5.-6. plass). I 2015 endte MVP Phoenix på 7.-8. plass i The International. De er direkte invitert til årets turnering.

Natus Vincere

DETTE ER NATUS VINCERE

Vis mer

Dmitry «Ditya Ra» Minenkov (Core)
Danil «Dendi» Ishutin (Core)
Victor «GeneRaL» Nigrini (Core)
Akbar «SoNNeikO» Butaev (Support/kaptein)
Ivan «Artstyle» Antonov (Support)

Natus Vincere vant The International 2011 og fikk to andreplasser på rad fra 2012 til 2013. Na'Vi greide ikke å hevde seg under International-turneringene i 2014 og 2015. De er direkte invitert til årets turnering, etter å ha sikret seg en andreplass i ESL One Frankfurt 2016.

Newbee

DETTE ER NEWBEE

Vis mer

Chen «Hao» Zhihao (Core)
Zhang «Mu» Pan (Core)
Damien «kpii» Chok (Core)
Wong «ChuaN» Hock Chuan (Support)
Hu «Kaka» Liangzhi (Support/kaptein)

Newbee vant The International 2014. De gjenstående medlemmene fra suksesslaget er «Hao» og «Mu», som gjør det spennende å se om Newbee vil hevde seg i årets turnering. De ble også direkte invitert.

OG

DETTE ER OG

Vis mer

Johan «N0tail» Sundstein (Core)
Amer «Miracle-» Barqawi (Core)
David «MoonMeander» Tan (Core)
Andreas Franck «Cr1t-» Nielsen (Support)
Tal «Fly» Aizik (Support/kaptein)
Steve «Xcalibur» Ye (Core/reserve)

Laget ble dannet av tidligere (monkey) Business-spillere i oktober 2015. OG ble det første Dota 2-laget i historien til å vinne to offisielle Valve-arrangementer (The Frankfurt Major 2015 og The Manila Major 2016). Gode prestasjoner sikret direkte invitasjon til The International 2016.

TNC Gaming

DETTE ER TNC GAMING

Vis mer

Marc Polo «Raven» Luis Fausto (Core)
Carlo «Kuku» Palad (Core)
Samson «Sam_H» Solomon Enojosa Hidalgo (Core)
Nico «eyyou» Manalaysay Barcelon (Support)
Jimmy «DeMoN» Ho (Support/kaptein)

Dette er TNC Gamings første International-turnering noensinne, men til tross for dette mangler ikke laget rutine i The International. «DeMoN» spilte International-turneringer i 2011 (fjerdeplass med Meet Your Makers) og 2014 (9.-10. plass med Team Liquid) og er derfor en interessant lagkaptein å følge med på. TNC Gaming sikret seg billett til The International 2016 ved å vinne kvalifiseringen i sørøst-Asia.

Team Liquid

DETTE ER TEAM LIQUID

Vis mer

Lasse «MATUMBAMAN» Urpalainen (Core)
Adrian «FATA-» Trinks (Core)
Ivan «MinD_ContRoL» Borislavov (Core)
Jesse «JerAx» Vainikka (Support)
Kuro «KuroKy» Salehi Takhasomi (Support/kaptein)

Team Liquid står med to andreplasser på de to siste turneringene ESL One Manila og The Manila Major. Dette var nok til å bli direkte invitert til årets International-turnering.

Team Secret

DETTE ER TEAM SECRET

Vis mer

Artour «Arteezy» Babaev (Core)
Jacky «EternaLEnVy» Mao (Core)
Kanishka «BuLba» Sosale (Core)
Clement «Puppey» Ivanov (Support/kaptein)
Johan «pieliedie» Åström (Support)
Theeban «1437» Siva (Support/reserve)
Kurtis «Aui_2000» Ling (Core/Support/reserve)

Team Secret vant The Shanghai Major tidligere i år, men skuffet stort med kun en 13.-16. plass under The Manila Major tre måneder senere. Likevel vant de den europeiske kvalifiseringen til årets International-turnering.

Vici Gaming Reborn

DETTE ER VICI GAMING REBORN

Vis mer

Yang «Zyf» Pu (Core)
Wang «Nono» Xin (Core)
Tong «Mikasa» Junjie (Core)
Xu «Fy» Linsen (Support) (kaptein)
Leong «DDC» Fat-meng (Support)

Etter 7.-8. plass i The Manila Major 2015 ble det en opptur da de sikret seg plass i The International 2016 med andreplass i den kinesiske kvalifiseringen. Et skår i gleden er at «Yang» ikke fikk visum til USA i tide, så innbytter «Mikasa» spiller i hans sted.

Wings Gaming

DETTE ER WINGS GAMING

Vis mer

Chu «Shadow» Zeyu (Core)
Zhou «bLink» Yang (Core)
Zhang «Faith_bian» Ruida (Core)
Zhang «Innocence» Yiping (Support/kaptein)
Li «iceice» Peng (Support)

Etter kun en fjerdeplass i den kinesiske kvalifiseringen til The International 2015 kunne endelig Wings Gaming juble for seier i årets kvalifisering. De vant også ESL One Manila tidligere i år.

Siste fra forsiden