Nå vet vi hvordan neste World of Warcraft-utvidelse blir

Legion introduserer nye områder, høyere nivåtak og en ny helteklasse.

Blizzard Entertainment

Etter mange måneder med rykter og spekulasjon ble det i forrige uke klart at Blizzard ville annonsere den neste World of Warcraft-utvidelsen på spillmessa Gamescom, som for tiden avholdes i Köln. Natt til fredag var det endelig duket for den store avsløringen, og det sjette kapittelet i den storslåtte rollespillsagaen heter World of Warcraft: Legion.

Utvidelsen skal bygge videre på historien fra Warlords of Draenor og fokuserer på The Burning Legion som igjen forsøker å invadere Azeroth. I kampen mot legionen løftes nivåtaket til 110 og veien går til det nye området The Broken Isles, som byr på nye oppdrag og utfordringer for spillere.

Ny helteklasse

Her er den første smakebiten på World of Warcrafts neste utvidelse. (Video: Blizzard)

Legion introduserer også spillets andre helteklasse – demonjegeren – som tar i bruk demoniske krefter til å beseire motstanderne sine. I motsetning til andre klasser vil demonjegerne bare kunne velge mellom to ulike spesialiseringer: Havoc fokuserer på å gjøre skade, mens vengeance er bygd for å kunne tåle mer juling.

Ifølge Blizzard vil en ny demonjeger få spille gjennom tilbakeblikk fra The Burning Crusade-utvidelsen, der bakgrunnshistorien til klassen blir forklart. Akkurat som dødsridderne, spillets første helteklasse, vil demonjegere begynne på et høyere erfaringsnivå.

Spillere som holder seg til en av de allerede eksisterende klassene vil plasseres inn i en orden basert på hvilken klasse de spiller som. Dette nye systemet bygger videre på etterfølgerne fra Warlords of Draenor og lar spillere få med seg «npc»-figurer som hjelper til i kamp.

Overhaling for spiller-mot-spiller

Spiller-mot-spillersystemet får også en overhaling med nye evner og talenter som er designet spesielt for kamp mot andre spillere. Dyktige spillere vil som vanlig stige i rang og får tilgang på en rekke nye belønninger som diverse vesener man kan ri på eller nye artefakter som lar deg tilpasse spillets legendariske våpen.

Gul'dan lager stadig vekk mer ugagn. (Video: Blizzard)

Hele 36 slike artefakter vil bli tilgjengelige og som en smakebit viste Blizzard frem de kjente våpnene Ashbringer og Doomhammer som vil kunne tilpasses spillerens spesialisering. Selvfølgelig byr utvidelsen også på en haug med andre våpen og gjenstander som kan samles via oppdrag eller i nye gruppeområder.

Blizzard lovet å fokusere mer på både gruppe- og raidområder i den nye utvidelsen og avslørte blant annet et nytt raid kalt Suramar Palace der spillere vil ta opp kampen mot Gul’dan.

Noen endelig lanseringsdato for World of Warcraft: Legion ble ikke annonsert, men i en pressemelding bekreftet Blizzard at betatesting vil begynne senere i år.

Er det nye utvidelsen nok til å lokke gamle spillere tilbake?
World of Warcraft har ikke hatt færre abonnenter på ti år »

Les også
Anmeldelse: World of Warcraft: Legion

Siste fra forsiden