World of Warcraft har ikke hatt så få abonnenter som dette på 10 år

Men Activision Blizzard gjør det fremdeles bra.

Blizzard

Det er ingen hemmelighet at World of Warcrafts abonnementstall har vært mer ustabile enn et korthus de siste par årene. Nå har likevel antallet betalende spillere til det elleve år gamle nettrollespillet falt mer enn på lenge.

Grafen for abonnementutviklingen. Nå er tallet altså nede på 5,6, men grafen har ikke rukket å bli oppdatert.

Tallet er nå nede på 5,6 millioner abonnenter, noe som ifølge VentureBeat signaliserer det laveste nivået siden 2005. Sammenligner vi med toppnivået på om lag 12 millioner rundt siste halvdel av 2010 er dette et betydelig fall.

Lite tyder likevel på at spillet kommer til å runde av med det første. 5,6 millioner abonnenter er i det store og hele fremdeles et respektabelt nummer for et nettrollespill, og særlig for et over 10 år gammelt spill.

Gode tall for Activision Blizzard

Mens World of Warcraft peker nedover, går det bare bedre og bedre for Activision Blizzard i sin helhet. Spillselskapets omsetning har faktisk steget siden i fjor, om man sammenligner kvartal mot kvartal.

Hearthstone støtter full kryssplatformspilling.

Det er ingen hemmelighet at gratisspillet Hearthstone kan ta på seg mye av æren for dette. I sin presentasjon trakk selskapet også frem Heroes of the Storm og Destiny som pådrivere for det gode resultatet. Mellom seg skal de ha stått for 250 millioner dollar for selskapet.

For World of Warcrafts del er det mulig at noen av de forsvunne millionene av abonnenter kommer tilbake når Blizzard får på plass sin neste utvidelsespakke. Den skal avdukes allerede torsdag 6. august.

En film basert på nettrollespilluniverset er på vei.
Regissøren bak Warcraft-filmen håper han får lage oppfølgere »

Siste fra forsiden