Sniktitt

E3 2021 - Life is Strange: True Colors

Når Twin Peaks møter tenåringsdrama

Neste Life is Strange byr på fargerike følelser.

Deck Nine

I kjølvannet til Telltale Games' enorme suksess med spill som The Walking Dead, The Wolf Among Us og Tales from the Borderlands, var det mange som prøvde å lage tilsvarende, moderne eventyrspill. Få lyktes med å kopiere og videreutvikle den unike stilen og tydelige nerven som Telltale Games leverte mellom 2012 og 2015, men var det én potensiell tronrøver, var det Dontnod Entertainment og deres bittersøte tenåringsdrama Life is Strange.

Nå står universets femte spill på trappene, og vi har nettopp fått servert en liten dose av det Life is Strange: True Colors har å by på.

Kjent småby

Alex (i midten) er hovedpersonen i Life is Strange: True Colors.
Deck Nine

Denne gangen er det imidlertid ikke Dontnod som står bak, for i likhet med det fremragende sidespranget Before the Storm, er også True Colors utviklet av Deck Nine. At spillet i tillegg sløyfer den sedvanlige episodiske utgivelsesformen, og i stedet lar spilleren få hele historien servert med en gang, tilsier at dette kanskje er en litt mer helhetlig og enkeltstående opplevelse.

Det er i hvert fall det inntrykket jeg får når jeg får se glimt av den søvnige småbyen Haven Springs og hører hvordan spillet blir beskrevet. Utviklerne har hentet en del inspirasjon fra det første spillet i serien, og vil med det by på ett sentralt mysterie satt i ett avgrenset område.

Vi spiller som 21 år gamle Alex Chen som vender tilbake til hjembyen og må gjøre det hun kan for å finne ut hvem som drepte broren hennes. Figurene vi blir kjent med underveis har alle særegne personligheter og masse bagasje å drasse på, men om noe virker det som om byen i seg selv også er en av hovedpersonene. Haven Springs er akkurat passe rural; omkranset av fjell og innsjøer, med en lokal politistyrke, karikerte figurer og en brun pub hvor alle kjenner alle.

Rent estetisk går tankene mine øyeblikkelige til Twin Peaks, Riverdale og andre lignende småbyer vi har sett på skjermen tidligere. Historien kan også minne om begge disse, med en del typisk tenåringsdramatikk og absurde drømmesekvenser som tvinnes om hverandre.

Spillet lar en få traske rundt og snakke med folk og fe i Haven Springs.
Deck Nine

Grånyanser?

I likhet med Life is Stranges første heltinne, har nemlig også Alex en gave. Der originalspillets Max kunne snu tiden tilbake og ta forskjellige valg basert på ting hun så i fremtiden, kan Alex se hva andre føler og tolke deres motiver ut ifra dette. Disse følelsene viser seg som fargerike auraer som bare Alex kan se – derav den kløktige tittelen på spillet.

Skikkelig lei seg, altså.
Deck Nine

Her går det i ganske typiske tolkninger, hvor blå indikerer at noen er nedfor, mens rød angir sinne og voldelige tendenser. Midt oppi det hele har vi også fått sett lilla, rosa, grå og oransje, uten at vi kan si helt sikkert hva slags følelser disse fargene refererer til.

Alex kan også interagere med enkeltindivider med ekstra sterke auraer for å se dypere inn i deres psyke, og ved å gjøre dette trer hun inn i deres versjon av virkeligheten. Her forvandler omgivelsene seg til drømme-/marerittaktige sekvenser rundt spilleren, og det er ikke godt å si hvilke indre demoner man kan komme til å snuble over underveis.

Les også
Direkte nå: PC Gaming Show
Og litt sinna.
Deck Nine

Det er mye som tyder på at Alex etter hvert også lærer seg å kontrollere andres følelser via evnene sine, og dette kommer mest sannsynlig til å føre til en del etiske dilemmaer underveis. Hvor langt er man villig til å gå for å løse drapsmysteriet, og hvordan påvirker dette de menneskene man møter på sin vei?

For de som husker hvordan det gikk med Max og Chloe, kan denne tematikken virke nokså lik originalspillet, men med en ny utvikler ved roret og fargerike ideer i alle bauger og kanter, er det grunn til å tro at True Colors har en del unikt å komme med.

Men hva føler Alex?
Deck Nine

Konklusjon

Det er vanskelig å si noe bastant om Life is Strange: True Colors uten å ha satt seg bak spakene selv, men ut ifra den begrensede demonstrasjonen vi har sett, er det mye som tyder på at også dette blir en dramatisk og interessant fortelling.

Jeg likte mye av det Deck Nine leverte i Before the Storm, og ser ikke bort ifra at de er inne på noe følelsesladd snadder også her.

Man kommer selvfølgelig ikke unna de litt typiske tenåringsdrama-tropene, men hvis Alex' evner klarer å by på både spennende drømmesekvenser og vanskelige valg med reelle konsekvenser rundt omkring i Haven Springs, kan dette fort bli en veldig spennende og finurlig drapsgåte.

Life is Strange: True Colors har planlagt lansering den 10. september i år og kommer da på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows og Stadia.

Siste fra forsiden