Natal i november 2010?

Ifølge kilder skal vi få oppleve "neste generasjon" atter igjen om nøyaktig ett år.

Det er ingen hemmelighet at vi alle er nokså spente på Microsofts småmystiske Natal. Det mange trodde først ville bli arvtageren til Xbox 360, viste seg etterhvert å være et kamera som kan kobles opp til den eksisterende Xbox 360-en. Det som gjør kameraet (relativt) unikt er at de kan gjenkjenne både mennesker, og ikke minst, deres bevegelser. Altså kan man altså for eksempel styre et bilspill ved å bevege kroppen som om man kjører en ordentlig bil.

Helt siden prosjektet ble annonsert på årets E3-messe har det vært hittil vært ukjent om når Natal vil komme, men nå hevder nettsiden MCV at Natal vil komme i november neste år. Med andre ord, ganske nøyaktig ett år fra den dag i dag.

Siden forteller videre at Microsoft har planlagt at hele fem millioner enheter skal være klare til lanseringsdatoen, men riktignok vil noen av de være såkalte "bundles". Mer spennende er det at siden påstår de har en kilde som hevder Natal vil koste under 50 britiske pund, mens en annen kilde sider den vil lande på så lite som 30 britiske pund. Henholdsvis omtrent 500 og 300 kroner omgjort etter dagens valuta.

Som avslørt på årets Tokyo Game Show, har både Activision, Bethesda, Capcom, Disney, EA, Konami, MTV, Namco Bandai, Sega, Square Enix, THQ og Ubisoft alle bekreftet at de vil utvikle spill for Natal. Med såpass mange utgivere bak Natal ville man forventet en god del spill klare til Natals lansering, og ganske riktig vil hele fjorten spill lanseres med Natal. Hittil vet vi svært lite om hvilke spill vi kan forvente, og vi vet dessverre heller ikke noe om Lionheads høyt omdiskuterte "Milo" vil være blant lanseringstitlene.

Om Natal faktisk kommer i november 2010 vil det være nesten fem år etter Xbox 360 først kom i salg. Det er en sterk kontrast med tanke på at X360 var i salg allerede tre år etter den første Xbox-en kom til salgs. Av den grunn ser Microsoft det antageligvis nødvendig å forsikre om at Natal vil bli en såkalt "nestegenerasjons opplevelse".

– Når Natal kommer vil det føles ut som neste generasjon har kommet. Vi tror folk blir fornøyd nok med det, rett og slett fordi de ikke vil kjøpe nok en konsoll til mange tusen.

Sony har forøvrig på sin side fortalt at deres svar på Natal, som vil brukes i kombinasjon med den allerede eksisterende Eyetoy, vil komme i løpet av vårparten neste år. Men i motsetning til Natal, vet vi svært lite om hva Sonys tilbehør vil kunne tilby av funksjoner og underholding.

(Kilde: mcvuk.com)

Siste fra forsiden