NaVi - Ukraina

NaVi-sjefen: – Kommer ikke til å jobbe med mennesker som er bosatt i Russland og betaler skatt der

NaVi-sjef Yevhen Zolotarov forteller om driften av organisasjonen under krigen.

Counter-Strike-laget til Natus Vincere sikret seg den gjeve IEM Katowice-tittelen i 2020.
Bart Oerbakke/ESL

I et intervju med Washington Post forteller NaVis daglige leder, Yevhen Zolotarov, om hvordan driften av organisasjonen har vært i måneden etter Russlands invasjon av Ukraina.

Zolotarov gir oss ett innblikk i utfordringene ved å ha nære bånd i både Ukraina og Russland, og hvilke tiltak de har måtte iverksette for å kunne fortsette normal drift.

Organisasjonen var tidlig ute med å kutte bånd til den Russiske Tinkoff Bank og ESForce Holdings. Zolotarov utdyper at NaVi er veldig tydelige på at de ikke ønsker å samarbeide med noen som støtter de russiske myndighetene.

– Vi kommer ikke til å jobbe med folk som bor i Russland og som betaler skatt til den russiske føderasjonen. Vi har mange russere som har spilt for NaVi i årevis, og de forstår at alt som skjer på russisk TV er pisspreik. Jeg mener, de har tilbrakt mye tid i Ukraina. De har vært på bootcamp her. De kjenner oss, forteller han i intervjuet.

LES OGSÅ: Fra NaVi til krigen »

Håper å beholde lagoppstillingene

NaVis Counter-Strike-lag er ifølge HLTV.org sin rangering er verdens beste, med spillere fra både Russland og Ukraina. Zolotarov håper lagets russiske trio ønsker å omplassere seg vekk fra Russland.

Også NaVis akademilag har måtte gjøre endringer. Zolotarov forteller om arbeidet med å få flyttet en av lagets sytten år gamle spillere, som etter en uke i kjelleren med foreldrene sine i ly for bombene, kom seg ut av Ukraina.

LES OGSÅ: Xbox, Epic, EA, Activision Blizzard og flere stanser spillsalg i Russland »

Siste fra forsiden