Aleksandr «ZeroGravity» Kokhanovskyy - Ukraina

Fra NaVi til krigen i Ukraina

Grunnlegger av Natus Vincere har meldt seg klar til å forsvare landet sitt.

Facebook

Den verdenskjente organisasjonen NaVi ble stiftet tilbake i 2009 av blant annet Aleksandr «ZeroGravity» Kokhanovskyy, for å sette Ukraina på kartet i Counter-Strike.

Sammen med en fremadstormende Counter-Strike-lagoppstilling bestående av Ioann «Edward» Sukhariev, Yehor «markeloff» Markelov, Arsenii «ceh9» Trynozhenko, Danylo «Zeus» Teslenko og Serhii «starix» Ishchuk sørget Kokhanovskyy for at NaVi gjorde sterke inntrykk også utenfor den ukrainske regionen. Nå gjør Kokhanovskyy sterke intrykk på nytt.

LES OGSÅ: Counter-Strike-liga bannlyser russiske lag på grunn av krigen i Ukraina

Svarte på oppfordring

På morgenen den 24. februar, da Russland startet invasjonen av Ukraina, ble alle vernepliktige ukrainske menn og kvinner, anmodet om å stille opp til forsvar av landet. 38 år gamle Kokhanovskyy meldte seg raskt til tjeneste, og var klar til å bidra med all erfaring og lederegenskapene han besitter.

I en statusoppdatering på Facebook skriver Kokhanovskyy om sine opplevelser fra krigen og deler bilder fra Kiev. Han har samtidig en innsamlingsaksjon for å bidra til det humanitære arbeidet som pågår i Ukraina.

– Hei, de fleste av dere kjenner meg som grunnleggeren av NaVi (Natus Vincere), den samme personen som har bygget e-sport i Ukraina og Øst-Europa i over 20 år. Men, dessverre må min erfaring i forretninger, ledelse, og Counter-Strike flyttes til den ekte slagmarken.

Innlegget kan leses i sin helhet på Kokhanovskyys Facebook-side.

LES OGSÅ: Xbox, Epic, EA, Activision Blizzard og flere stanser spillsalg i Russland

Ukraina har lidd store materielle ødeleggelser som følge av krigen.
Aleksandr «ZeroGravity» Kokhanovskyy

Befinner seg fortsatt i Ukraina

I en pressemelding fra 11.mars kunne NaVi rapportere at mer enn 90 prosent av deres ansatte fortsatt er i Ukraina, og at organisasjonen hjelper med å flytte sine ansatte til mindre utsatte områder. Organisasjonen har sagt at de skal forsøke å opprettholde normal drift til tross for den ekstraordinære situasjonen landet befinner seg i.

LES OGSÅ: Spillutviklere samler inn penger i støtte for Ukraina

Siste fra forsiden