Krigen i Ukraina

Xbox, Epic, EA, Activision Blizzard og flere stanser spillsalg i Russland

CD Projekt, Xbox, GOG, EA, Activision Blizzard, Epic (Montasje: Gamer.no)

En haug med spillselskap har den siste uken kunngjort stopp for spillsalg i Russland. Det som følge av landets pågående krig mot Ukraina.

EA, CD Projekt RED og Activision Blizzard har alle stanset kjøp av spill og mikrotransaksjoner i spillene sine. EA og CD Projekt (som også omfavner nettbutikken GOG.com) stanser også spillhandel for kunder i Hviterussland, et land som har hjulpet russerne i invasjonen.

På sine nettsider forteller Microsoft at salg av både produkter og tjenester stanses. Tilsynelatende betyr det at man ikke lenger får kjøpt Xbox-konsoller, i tillegg til spill.

Sony har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse om saken. Eurogamer melder imidlertid at Gran Turismo 7 – selskapets nyeste storlansering – er fjernet fra PlayStation-butikken i Russland.

I Epic Games Store er det også full stans for salg av spill i Russland. Via Twitter påpeker selskapet imidlertid at russiske brukere fortsatt vil ha tilgang til plattformen, for å «holde alle mulige kommunikasjonsledd åpne».

LES OGSÅ: Spillutviklere samler inn penger i støtte for Ukraina »
LES OGSÅ: EA sparker ut russiske lag fra FIFA »
LES OGSÅ: Stalker 2-utviklingen satt til side på grunn av krigen i Ukraina »

Siste fra forsiden