Stalker 2 - Krigen i Ukraina

Stalker 2-utviklingen satt til side på grunn av krigen i Ukraina

– Nå jobber vi for å hjelpe våre ansatte og deres familier med å overleve.

Alt arbeid med Stalker 2 er satt på vent, som følge av den pågående krigen i Ukraina. Det melder utvikler GSC Game World, som holder til i Kyiv i Ukraina.

Stalker 2.
GSC Game World

I en ny YouTube-video – som du ser over – prøver studioet å svare på «hvordan har dere det?», et spørsmål GSC har fått ofte den siste uka. Som teamet forklarer har fokuset skiftet vekk fra spillutvikling, og over til det å holde seg i live.

– Nå jobber vi for å hjelpe våre ansatte og deres familier med å overleve. Spillutvikling er satt til side, men vi kommer definitivt til å fortsette. Etter seieren, melder utvikleren.

Stalker 2 byr på postapokalyptisk action i en dyster og åpen verden. Målet til GSC var å slippe spillet 8. desember i år, men nå som krigen herjer er det usikkert hvorvidt den planen fortsatt holder.

24. februar begynte Russland sin invasjon av Ukraina. Ifølge NRK har flere tusen mistet livet, mens nærmere én million har flyktet fra landet. Som svar har flere spillutviklere blant annet samlet inn penger til humanitært arbeid i Ukraina, mens EA har sparket ut russiske klubber og Russlands landslag fra FIFA-spillene.

LES OGSÅ: Counter-Strike-liga bannlyser russiske lag på grunn av krigen i Ukraina »

Siste fra forsiden