Na'Vi snudde alt på hodet i DreamHack Winters Dota 2-turnering

Ukrainerne gikk på hevntokt mot Fnatic.

Stort oppmøte under Dota 2-finalen.
Gamer.no, Audun Rodem

JÖNKÖPING (Gamer.no): At Na'Vi til syvende og sist stakk av med seieren i ASUS ROG DreamLeague-turnering under DreamHack Winter på lørdag er en rimelig stor bragd. På grunn av double elimination-formatet kjempet nemlig ukrainerne mot storlaget Fnatic hele to ganger i løpet av turneringen.

Na'Vi og Fnatic kjemper om førsteplassen. (Foto: Gamer.no, Audun Rodem)

Allerede i andre runde ble Na'Vi totalt overkjørt av Fnatic, noe som gjorde at de ble lempet ned i taperpuljen. Der vant de dog soleklart over sterke Alliance, og kjempet seg dermed opp til nok en omgang mot Fnatic.

I finalen var Na'Vi ute etter en skikkelig revansj, noe de til slutt fikk etter tre sterke kamper. Fnatic holdt en god stand i de to første rundene, men slet tydelig med å takle Na'Vis press i det siste oppgjøret. Til slutt kunne Na'Vi smykke seg med en 3-0-seier over rivalene – totalt motsatt av hva resultatet ble da de to kjempet mot hverandre dagen før. Ukrainerne fikk dermed førstepremien på 150 000 kroner, samt heder og ære.

Storstilt liga

Na'Vi feirer seieren.

Dette er første gang ASUS ROG DreamLeague går av stabelen. I utgangspunktet er det et samarbeid mellom DreamHack og ASUS ROG, men også Roccat, TheGDStudio og svenske TV6 står bak arrangementet. Ligaen har gått hele november, og det langsiktige målet er å skape en storstilt liga for det populære spillet der de beste lagene i verden tevler mot hverandre.

Selv om Na'Vi vant den avsluttende turneringen i ASUS ROG Dreamleague, er det Alliance som troner øverst på resultatlistene totalt sett. Det nyopprettede svenske superlaget har hatt et sterkt år, med seier i Valves The International-turnering, og flere førsteplasser i turneringer verden over.

Fikk du med deg Valves Dota 2-turnering i august?
Les om hvordan det gikk under The International i år »

Her kan du se det siste oppgjøret mellom Fnatic og Na'Vi. Kampen starter rundt 07:00:00):

Siste fra forsiden