– Wii trenger ikke større lagringsplass

Nintendo tar bladet fra munnen

Nintendo Europa er ganske klar på at Wii ikke trenger mer enn 512 MB lagringsplass.

Etter lanseringen av Wiiware og Nintendos økende forståelse om populariteten til nettbaserte spill, har det kommet mange spørsmål til den japanske spillgiganten om de kommer til å utvide den interne lagringskapasiteten som er på 512 MB, for å gi spillutviklere mer plass å boltre seg på.

I et intervju med magasinet Edge, kunne en av toppene i den europeiske markedsføringsavdelingen til Nintendo, Laurent Fischer, fortelle at at det kun har noe å si for «nerder og otaku» (japansk betegnelse på folk som er veldig opptatt av noe).

Dette står i sterk kontrast til hva Nintendo-sjef Satoru Iwata sa til Gamesindustry.biz i slutten av april:

– Selv om det bare er en liten gruppe som behøver mer lagringsplass, må vi finne den best mulige måten å få en løsning på dette problemet.

Da samme nettstedet kontaktet den amerikanske Nintendo-divisjonen, var svaret de hadde ikke hørt noen ting om en utvidelse av lagringsplass på konsollen, men at man fint kunne slette Virtual Console-spill og laste dem ned kostnadsfritt på et senere tidspunkt.

Alternativt kan man laste ting over på et minnekort, men verken Wiiware eller Virtual Console-spill kan startes fra kortet, så det er nok ikke en god løsning i lengden. Alt baserer seg riktignok bare uttalelsen til én mann i Nintendo, og det vil vel kanskje virke rart om Nintendo marginaliserer det store potensialet som ligger i dette, både med tanke på at utviklerne får større plass og boltre seg på, og at forbrukerne kan lagre flere spill.

I fjor økte forøvrig konkurrenten Microsoft størrelsesgrensen for ett enkelt spill til Xbox Live Arcade fra 50 MB til 150 MB, etter stort press fra både publikum og utviklere.

Siste fra forsiden