– nDurance er sterkere på de fleste områder

Nykommerne i Telenorligaen ser på helgens motstander som underdog.

nDurance/SupaGoatSmuggla/Riot

DETTE ER TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 245 000 kroner i premier.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I HØSTSESONGEN:

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

nDurance Gaming er ett av to lag som rykket opp fra 2. divisjon i forkant av denne sesongen av Telenorligaen. For å gjøre seg best mulig rustet til å ta opp kampen med topplagene har nDurance hentet hjem Isak «Energy» Fjell og Omid «Touch» Rosander, som begge har vært med på å vinne den tyrkiske ligaen hver sin gang.

Sjekk oppdaterte tabeller og kampoversikt for Telenorligaen her »

Ny ADC hos nDurance denne runden

Første runde gikk også helt etter planen for det ambisjonsrike laget, der de vant 2-0 mot opprykkskollega Jevo. Manager Henrik «Svettzor» Årdahl er svært godt fornøyd med hvordan laget fungerer:

– Vi har et nykomponert lag, og kommer denne runden til å spille med en helt ny ADC som vi har trent med de siste to ukene. Jeg er veldig fornøyd med samspillet så langt. Spillerne kommer godt overens, er treningsvillige og har det gøy sammen!

Videre forteller «Svettzor» hvordan laget har oppgradert sitt støtteapparat:

– Vi har nylig skaffet oss en analytiker/trener som heter Eirik «Exavu» Zapffe.

«Exavu» er i likhet med «Svettzor» fornøyd med samspillet og kommunikasjonen i laget, og mener at nDurance sitter med svært gode kort i kampen om topplasseringene i Telenorligaen denne sesongen. Han trekker frem verdien av erfaringen lagets to stjerner har tatt med seg, og peker på denne som spesielt viktig for det nykomponerte mannskapet:

Henrik «Svettzor» Årdahl er manager i nDurance Gaming.

– Erfaringen som «Energy» og «Touch» tilfører laget betyr mye for oss, de vet hvordan det er å spille turneringene og hva man skal gjøre i mange situasjoner. Jeg tror dette gir oss et stort løft, og at det kommer til å hjelpe oss med å oppnå en topplassering, sier analytikeren.

På spørsmål om hva laget har tatt med seg fra seieren over Jevo i første runde svarer «Exavu» at de har lært at de må være 100% fokusert i alle kamper. Samtidig trekker han frem at laget har forbedringspotensiale med tanke på hvordan de gjennomfører sine valg av helter.

«Exavu» kommer også med en kommentar om forberedelsene som blir gjort denne uken:

– Vi jobber som vanlig, fokus ligger hovedsaklig i oss selv og hva vi kan forbedre.

Les også
Team League-debutanter stakk av med seieren i Telenorligaen

– nDurance er sterkere på de fleste områder

På papiret er dette en kamp der nDurance er favoritter. Dette er også gjenspeilet i våre spådommer i forkant av sesongen, der vi tippet nDurance Gaming på fjerdeplass og SupaGoatSmuggla på en syvendeplass. Eirik «Exavu» Zapffe er også klar på at dette er en kamp nDurance bør vinne:

– Jeg føler SupaGoatSmuggla er et relativt sterkt lag og at de kan gi oss noen problemer, men jeg tror vi er sterkere enn dem på de fleste områder. Ut fra det jeg har sett har de heller ikke trent alt for mye. Jeg mener at selv om vi er det nye laget, er det de som er underdog. Vi burde vinne på søndag.

Håkon «Flaker» Solberg er kaptein for SupaGoatSmuggla.

SupaGoatSmuggla fikk en mye vanskeligere start på sesongen enn nDurance. De tapte 0-2 mot Nix Elektroniske Sportsklubb, og ønsker å reise kjerringa med en seier søndag.

– Vi håper å hente samtlige poeng i helgens kamp for å gjøre opp for en litt svak forestilling forrige runde, forteller kaptein og Top Lane-spiller Håkon «Flaker» Solberg.

Ønsker å være i forkant av meta

Mot nDurance Gaming søndag vil SupaGoatSmuggla satse på det kjente, og «Flaker» forteller til Gamer.no hva han mener skal til for å hente hjem seieren:

– Vi ønsker å sette opp en bestemt taktikk med gode, innlærte rutiner. Det skal bli mye mindre taktisk usikkerhet enn mot Nix. Til tross for tap tar vi også med oss positive opplevelser fra den kampen. Prestasjonen til vår Mid Lane-spiller var spesielt oppløftende. I fortsettelsen ønsker vi å utfordre et svært dynamisk meta og være tidlig ute med å hente innovative taktikker.

Han trekker spesielt frem motstanderlagets spiller i samme posisjon som en de må passe ekstra godt på:

– nDG er kjent for å ha en sterk Top lane-spiller i tidligere Riddle-spiller «Zeluz», men vi regner med at vi skal klare å håndtere ham.

På spørsmål om hva han mener om de tidligere utenlandsproffene «Energy» og «Touch» mener«Flaker» at SupaGoatSmuggla ikke synes utfordringen de møter er uoverkommelig:

– Jeg tror ikke «Energy» og «Touch» er bedre i sine respektive roller enn andre topplag i Norge.

Følg kampen mellom nDurance og SupaGoatSmuggla på GamerTV søndag 6. september klokken 18:00.

Siste fra forsiden