USB4 Version 2.0

Neste generasjons USB dobler hastigheten

Den nye versjonen av USB4 skal bruke samme kabel, så man slipper å bytte ut dem man har.

Nå blir det fart på sakene – USB4 Version 2.0 er på vei.

Nylig slapp USB Promoter Group detaljer om det neste steget for den svært utbredte USB-standarden. Ifølge gruppen skal USB4 versjon 2.0 skilte med hastighetsoverføringer på opp til 80 Gbit/s – altså det dobbelte av makshastigheten til dagens USB4 og Thunderbolt 4 som er på 40 Gbit/s.

LES OGSÅ: Intel avslørte ytelsen til nye skjermkort i august »

Samme kabler – mer hastighet

For dem som oppgraderte kablene sine da USB4 først ble lansert i 2019, virker det heldigvis som om det ikke er noen grunn til å investere igjen. Formatet beholder den nå etablerte USB-C-kontakten, og eksisterende USB4-kabler skal støtte den nye overføringshastigheten.

I tillegg melder gruppen interessant nok at endringene i formatet vil gjøre det mulig for USB 3.2-enheter å overføre mer enn 20 Gbit/s, uten å komme med grundige detaljer om hva dette skyldes.

Ellers er et nye formatet bakoverkompatibelt med den første utgaven av USB4, USB 3.2, USB 2.0 og Thunderbolt 3. Et annet pluss er at USB4 Version 2.0 øket støtten for de nye standardene til DisplayPort og PCIe.

Mer info om USB4 Version 2 skal komme i november.

Selv om det neste hoppet i USB-hastighet utvilsomt er glimrende for PC-brukere som har handlet nye maskiner de siste par årene, vil det nok ha lite å si for eiere av PlayStation 5 eller Xbox Series X/S. Begge konsollene bruker USB 3.2 Gen 2x1, og støtter dermed overføringshastigheter på opptil 10 Gbit/s.

LES OGSÅ: Her er SSD-ene du kan bruke med PlayStation 5 »

Siste fra forsiden