Nettdistribuert moro for PS3 og Xbox 360

Boom Boom Rocket og Super Rub-a-Dub er ute nå, og det er mye spennende på vei.

Nedlastbare konsollspill er kommet for å bli. Denne uken har både Xbox 360 og PlayStation 3 fått nye spill lansert over nettet, og det ser i tillegg ut som eiere av disse konsollene har enda mer å glede seg til.

Ukens Xbox Live Arcade-spill, som kom ut i dag tidlig, er Boom Boom Rocket, fra Geometry Wars-skaperne Bizarre Creations. Dette er et musikalsk actionspill der du kontrollerer et fyrverkerishow over et mørkt bylandskap. Spillets gameplay minner litt om typiske dansespill (eller Guitar Hero, for den saks skyld), men har et tydelig Bizarre-preg. Boom Boom Rocket koster 800 Microsoft-poeng.

PlayStation Store har også fått et nytt spill, nemlig Super Rub-a-Dub. Her får vi endelig kontrollere de gule badeendene Sony er så glade i å vise frem i teknologidemoene sine, og her må du redde en hel haug små badeandunger fra farlige haier. Spillet koster 4,99 Euro, og benytter seg av den bevegelsessensitive Sixaxis-kontrolleren.

Snart dukker også Midways blodige slåssespill, Mortal Kombat 2, opp på PlayStation Store. Dette er en trofast oversettelse av arkadeversjonen, hvor vi får kontrollere 12 ulike slåssekjemper (hver med sitt eget unike arsenal av kampbevegelser og blodige "avslutninger") i ti unike omgivelser.

Senere i år kommer et annet spennende spill til PlayStation Store, nemlig en HD-versjon av klassiske Super Stardust. Dette populære Amiga-spillet bygde videre på konseptet fra Asteroids, og introduserte en hel rekke elementer, slik som mer varierte fiender og gigantiske sjefer. Amiga-versjonen hadde også noen vanvittig lekre tunnelsekvenser, og det blir spennende å se om disse også kommer til PS3.

Til slutt tar vi med en ryktesak for Xbox 360-eiere. ESRB, som sørger for at spill får aldersmerking i Nord-Amerika, har tatt en titt på et spill som heter Quake III: Team Arena. Dette er selvsagt en kjent tittel for gamle PC-eiere, og spørsmålet er nå hvorvidt spillet blir distribuert over Xbox Live Arcade, eller om det for eksempel blir med i pakken til Xbox 360-versjonen av Enemy Territory: Quake Wars.

Siste fra forsiden