Stein Wilmann er leder for esportdelen på Gamer.no.
Nettmøte
Stein Wilmann er leder for esportdelen på Gamer.no. (Bilde: artubr/Flickr/Creative Commons, Audun Rodem/Gamer.no)

Stein Wilmann

Hva synes du Gamer.no skal gjøre på e-sport?

E-sportsjefen vår svarer på spørsmål fra lesere og spillere fredag.

E-sport er en uttalt satsing for Gamer.no i tiden fremover. I juni skal vi avslutte første sesong av SteelSeries StarCraft League, og til helgen starter vi norske turneringer i Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends. Disse cupene fungerer som oppvarming og delkvalifisering til to store ligaer vi skal arrangere til høsten.

Hyppige turneringer og ligaer

Tidligere i mai ansatte vi Stein Wilmann som vår e-sportleder. Han har vært en ildsjel i esportmiljøet i Norge siden tidlig på 2000-tallet, og skal sørge for jevnlig redaksjonell dekning, hyppige turneringer og ligaer og videreutvikling av nyttige tjenester for både spillere, lag og publikum i Norge.

– Min viktigste oppgave blir selvfølgelig å påse at Gamer.no utvikler seg i riktig retning med tanke på e-sportsatsningen. Herunder følger en naturlig kvalitetssikring av alt relatert til esportbiten fra regelverk til gjennomføring av arrangement. Det vil samtidig være viktig for meg at esporten utvikler seg til å bli en positiv kraft i samfunnet vi lever i, fortalte han tidligere denne måneden.

Han er opptatt av at Gamer.no blir en nøytral og seriøs aktør i det norske e-sportmiljøet.

– Det innebærer at vi har en løpende og god dialog med samfunnet, arrangører, klubber og spillere. Kort summert skal vi bygge videre på arbeidet som har vært lagt ned tidligere og videreutvikle disse konseptene.

Svarte på 27 spørsmål

Fredag fra klokken 13:00 til 15:00 stilte Wilmann opp i nettmøte for å svare leserne på alle spørsmål de måtte ha om våre planer fremover og status på e-sport i Norge. Se alle spørsmål og svar under.

 1. Dota 2?

  Spørsmål fra Anders Brekkstad:

  Har dere noen planer om å innføre dota 2 turnering/liga? Pressfire.no har i alle fall kjørt en norsk turnerning, men en god del påmeldte.

  Svar:
  Hei Anders,

  Dota 2 er i aller høyeste grad på «radaren» vår! Personlig er jeg stor tilhenger av Dota 2 både som spiller og tilskuer. Vi har allerede påbegynt samtaler i det små med sentrale personer fra det norske Dota 2-miljøet.
  Hvorvidt det blir i turnerings- eller serieform er ikke bestemt enda.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:15
 2. Call Of Duty?

  Spørsmål fra Marius:

  Som mange sikkert vet er CoD et av de største om ikke det største innen e-sport på konsoll.

  Er dette noe dere/du tenker på å kanskje ta over til PC delen av e-sport?

  Svar:
  Hei Marius,

  Du har helt rett i at Call of Duty-franchisen er kjempepopulært på konkurransefronten innenfor konsoll. Det har tidvis også vært stort innenfor PC, men har aldri greid å nå helt opp som e-sport. En av årsakene til dette er den hyppige frekvensen på utgivelser av nye titler i CoD-franchisen. Dette gjør det vanskeligere enn i andre spill å etablere en robust og stabil e-sportscene.

  Per dags dato har vi ikke planlagt noe innenfor CoD, men jeg vil gjerne minne om at turneringer innenfor CoD og andre spill kan arrangeres av brukerne gjennom vårt turneringssystem.

  Skulle det vise seg å være en gryende CoD-scene i Norge vil vi muligens vurdere et offisiellt arrangement fra Gamer.no sin side.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:16
 3. Grow Up E-sport

  Spørsmål fra Tom:

  Alle turneringer må være åpne for alle. Vi må bygge det fra bunnen av. Det burde også holdes regionale turneringer for hvert enkelt kommune.

  De 3 E-sport spillene som gamer må satse på er
  Dota 2
  League of Legends
  Starcraft 2

  Siden dette er de mest populære spillene. Gamer må også ha en avtale eller kontrakt med NRK til å vise E-sport på nasjonal stats TV som de gjør i Sverige.

  Etter hvert som E-sport vokser seg stort i Norge. Kan Gamer.no legge til de mindre populære spillene som Street Fighter, Tekken og Fifa.

  Det er også lurt å invitere pro teams fra andre deler i verden til å delta på norsk turnering.

  Det er også lurt å kjøre season ladders. For eksempel at spillerne spiller kamper hver lørdag og søndag. Kampene sendes på Twitch.tv og finalen sendes på NRK fra Oslo Spektrum. Hvert fylke har sine egne regionale laddere. Hedmark kommune har sine egne spillere der og Oslo har sine egne osv. Alle som ender opp på førsteplass blir sendt til Oslo for å reprensetere sin egen fylke og konkurrere om en topp premie.

  Det kan være lurt å få inn en norsk statlig sponsing av E-sport fra Norsk-Tipping!
  Norsk Tipping kan oddsen i E-sport der man kan gjette på hvem som vinner kamper.
  Etter hvert som E-sport vokser seg stor nok kan vi få inn Olav Thon, Coop, Spar og andre store kjeder fra privataktørene.

  Min konklusjon er at man må ha Norsk-tipping og NRK som støtte for E-sport skal vokse i Norge. Uten Norsk-tipping så hadde det ikke eksistert fotball, håndball og slike sport i Norge. Alle lagene i Norge får grasrotstøtte fra Norsk-tipping. Hvorfor skal E-sport være annerledes enn vanlig fotball i det hele tatt????

  Er du enig?

  Svar:
  Hei Tom,

  Gøy å se at det er et sånt engasjement rundt utviklingen av e-sport i Norge! Jeg deler i grunn mange av dine synspunkter rundt breddesatsning og at det må arbeides med å få med «grasrota». I første omgang vil vil satse på CS:GO, LoL, og SC2. Dota 2 er som nevnt tidligere i planleggingsfasen.

  Sendetid på riksdekkende TV er nok fortsatt et lite stykke unna. Det jobbes dog internt hos Gamer.no med å ta grep som hever innholds- og underholdningsverdien rundt kringkasting av e-sport. I første omgang vil dette være arbeid som gjøres rundt strømmetjenester.

  Seriespillet vårt til høsten vil følge det nasjonale formatet SC2 har brukt i våres.

  Når det gjelder Norsk Tipping, så støtter de opp om foreninger og idelle organisasjoner gjennom grasrotandelen. Jeg tror Norsk Tipping ville vært en typisk støttespiller for de deltakende klubbene istedenfor Gamer.no. Klubber som BX3 Elektroniske Sportsklubb og Lions Elektroniske Sportsklubb er blant klubber som allerede er grasrotmottakere.

  Håper jeg svarte på de fleste av spørsmålene dine.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:18
 4. Battlefield

  Spørsmål fra Åsmund Nordal:

  Vil det bli noe battlefield turneringer?

  Svar:
  Hei Åsmund,

  Det er ikke planlagt noen turneringer innefor Battlefield. Det skal sies at jeg spilte både Battlefield 1942 og Battlefield 2142 en gang i tiden og hadde det vanvittig morro med disse. I det siste føler jeg at Battlefield har forsvunnet litt som e-sport. Dette er synd, men kanskje det kommer en oppsving gjennom brukerturneringer eller andre arrangører?

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:18
 5. Norske turneringer/lan

  Spørsmål fra Andreas:

  E-sport er en nisje som dessverre lenge har vært underrepresentert i spillnorge, så jeg er virkelig glad for at dere støtter opp om det. Fortsett det gode arbeidet!

  Men er det mulig å promotere norske e-sport-events gjennom dere? Hvordan kan leserne gå frem om jeg vil tipse dere om ting som skjer? Dere har godt grep om Starcraft og MOBAs, men det hender at jeg savner mangfoldet.  Svar:
  Hei Andreas,

  Takk for ros! E-sport har lenge vært et nisjesegment sammenliknet med «typisk gaming», dette har du helt rett i. Forhåpentligvis har vi begynt å se starten på en gradvis og vedvarende vekst nå.

  Vi i Gamer.no tar gjerne imot tips om relevante e-sportsaker. For å tipse oss trenger du bare sende en e-post til tips@gamer.no.


  mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:25
 6. Filtrer vekk esport

  Spørsmål fra Ståle Welt:

  Hei.

  Esport er komplett uinteressant for meg, og er støy som får meg til å miste lysten til å besøke gamer.no. Relevante artikler blir mindre synlig. Kan vi få filtreringsmuligheter slik at jeg lett kan fjerne det?

  Svar:
  Hei Ståle,

  E-sport er som vanlig sport ingen «one size fits all». Dette forstår vi. Det er synd hvis vi skulle miste deg som leser, men det jobbes med å utforme en bedre løsning rundt navigasjon på toppmenyen. Her vil det eksempelvis kunne legges til flere «kategorier» som kan lettere ta deg til innholdet du er på utkikk etter.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:41
 7. World of Tanks

  Spørsmål fra Gakks:

  Hei.

  Kommer dere til å sette opp World of Tanks liga/turnering?

  Svar:
  Hei Gakkis,

  Det foreligger ingen planer om å arrangere en offisiell World of Tanks-serie eller -turnering. For de som er interesserte anbefaler vi at dette arrangeres som brukerturnering: http://www.gamer.no/turneringer

  Brukerturneringer får automatisk profilering på forsiden av Gamer.no, og gjerne egne artikler dersom de skiller seg ut positivt.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:44
 8. Hva med å samarbeide med TG?

  Spørsmål fra Puro:

  TG har ignorert eSport i flere år og offentlig sagt at de ikke vil ha konkurranser på TG, men heller vil ha en "hyggelig atmosfære" (bleh, spyr snart), er det noen planer om å samarbeide med TG for å fremme eSport i Norge?

  Svar:
  Hei Puro,

  The Gathering (TG) har vært en bauta og hjørnestein i norsk e-sport i over et tiår. Det er derfor synd, som du selv påpeker, å se at TG har valgt å satse mindre på e-sport i tiden fremover. Jeg kan selvfølgelig ikke svare på vegne av TG-administrasjonen, men vi i Gamer.no har ikke planlagt noe samarbeid med TG for øyeblikket. Vi kommer dog til å fortsette vår satsing på e-sport, og har allerede knyttet til oss flere aktører og partnere i Norge.

  mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:59
 9. starcraft 2

  Spørsmål fra mmm:

  hva synes dere om SSL så langt? hva er planene framover?

  Svar:
  Hei mmm,

  SteelSeries StarCraft League (SSL) har først og fremst vært en nyttig erfaring for oss som arrangører. Jeg tror både spillere, publikum, administratorer og kommentatorer har hatt glede av seriespillet i våres.

  Nå planlegges avviklingen av sluttspillet som vil foregå de neste ukene. Mer informasjon rundt oppsett og sendeskjema vil legges ut på våre sider.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 13:59
 10. DOTA2

  Spørsmål fra Maggan:

  Hei venn.
  Noen planer om å få igang en DOTA2 turnering?

  Svar:
  Hei Maggan,

  Det er allerede iverksatt planer rundt et Dota 2-arrangement. Informasjon rundt dette vil selvføgelig publiseres på våre sider i god tid før arrangementet starter.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:22
 11. nm i skyrim?

  Spørsmål fra fus do ra:

  hei! jeg lurte på om dere vil arrangere norgesmesterskap i skyrim?

  Svar:
  Hei fus do ra,

  Vi har ingen planer for Skyrim i e-sportsammenheng.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:22
 12. Global Offensive!

  Spørsmål fra Espen:

  Hei!
  Hva tror du om Global Offensive i forhold til hvor stort det kan bli?
  Det har jo nesten mange 100% spillerøkning bra det siste halvåret.
  Kommer Gamer.no til å skrive mye om den internasjonale scenen?
  Hvilket spill synes du er mest publikumsvennlig på stream?

  Personlig synes jeg global offensive da det er luck, skill, taktikk osv kombinert.
  Synes spill som LoL, Dota2 og starcraft mangler noe av dette som gjør det kjedelig å se på i forhold.

  Mvh Espen

  Svar:
  Hei Espen,

  Hva fremtiden bringer for Counter-Strike:GO i konkurransesammenheng vet jeg sannelig ikke, men det ser for tiden veldig lyst for det som kan kalles en «klassiker» i e-sportsammenheng hvis man inkluderer hele Counter-Strike-franchisen.

  Vi har allerede satt igang arbeidet med å kartlegge viktige Counter-Strike:GO-arrangement frem mot august og jobber for tiden med å koordinere personressursene til å dekke disse. Målet vårt er å dekke den norske scenen, samtidig som vi dekker det viktigste som skjer internasjonalt.

  Personlig synes jeg StarCraft 2 tar seg veldig godt ut på stream. Jeg liker også Counter-Strike:GO, da kamper kan snu fort. MOBA-spillene kan være både ekstremt spennende og veldig langtrukne, dette føler jeg går mye på spillestil hos lagene og hvilken fase det er i kampen.

  The International 3-finalen (Dota 2) ifjor var noe av det beste jeg har sett av en e-sportsending noensinne.

  mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:23
 13. Uheldige holdninger

  Spørsmål fra Krister:

  mitt spørsmål går enkelt og greit på om gamer.no har fulgt med på hva som har skjedd i esport miljøet de siste årene, og har lært av feil andre organisasjoner har gjort?

  Hvordan vil ufine personer håndteres, organisasjoner som fremmer usunne holdninger etc. Samt hvordan juks i forskjellige fasonger vil hanskes med?

  Vil Gamer.no gjøre noe spesifiklt for å fremme fair play, gode holdninger og profesjonalitet blant deltakere, organisasjoner og andre aktører involvert? I så tilfelle, hva?

  Svar:
  Hei Krister,

  Vi i Gamer.no har veldig god oversikt over hva som har skjedd i e-sportsmiljøet historisk sett. Dette gjelder både det positive og negative som har skjedd i e-sport-Norge det siste tiåret. I arbeidet vårt fremover vil vi gjøre vårt beste for å videreføre de gode tradisjonene, og samtidig luke vekk de dårlige. Herunder gjelder selvfølgelig alt du har nevnt fra holdninger, organisering, juks med mer.

  Mer informasjon om hvordan vi vil håndtere disse sakene står omtalt i vårt nye regelverk som du finner her: http://www.gamer.no/turneringer/regler

  «Fair play» vil også være en sentral del av arbeidet vårt fremover. Det er viktig at deltakere har det gøy og samtidig trives i våre arrangementer, her spiller «fair play» en nøkkelrolle. Her har vi alle et ansvar, fra arrangør til deltaker.

  mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:24
 14. CS:GO

  Spørsmål fra veteranzerk:

  Vil det bli flere cs:go turneringer for "store og små?"
  Som før i tiden da det var pwned cup's og irc fights i gode gamle 1.6

  Svar:
  Hei veteranzerk,

  Vi har ikke planlagt ytterligere turneringer utover Counter-Strike: GO-turneringen førstkommende helg, og en ny kvalifiseringsturnering til høsten. Min erfaring er at det dukker opp både små og store brukerturneringer innenfor Counter-Strike:GO i vårt turneringsystem: http://www.gamer.no/turneringer

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:25
 15. TNT_Kaldt_i_Kjelleren

  Spørsmål fra Lurendreieren:

  Var det virkelig så kaldt i kjelleren den vinteren?

  Svar:
  Hei Lurendreieren,

  Hvem der!! ;D

  Det var SÅ kaldt i kjelleren den vinteren tenk!

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:28
 16. Premier, Sponsorer og Reklamering

  Spørsmål fra Den Mysteriøse Pessimisten:

  Hvordan har dere tenkt å gå fram for å sikre gode premier til konkurransene, skaffe sponsorer og rett og slett skape hype rundt norsk e-sport? Dette virker som en veldig krevende jobb for en mann.

  Svar:
  Hei DMP,

  Du har helt rett i at dette ville vært en meget krevende jobb for bare én person. Derfor er jeg så heldig å ha med meg mange dyktige kolleger her i Mediehuset Tek.

  Vi samarbeider også tett med «miljøet» og rådfører oss ofte med sentrale personligheter rundt regelverk, oppsett, strategi og så videre.

  Suksessen til norsk e-sport vil ligge i få alle til å dra i samme retning. Dette er noe jeg føler begynner å ta form i både offisielle og uoffisielle kanaler.

  mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:28
 17. Kuleste og beste?

  Spørsmål fra Preben Bertheussen:

  Hvem er det kuleste og beste League of Legends spillende nordlendingen du har møtt?

  Svar:
  Hei Preben,

  Det må være General Emma ;D.

  mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:32
 18. Lei av LoL events for nordmenn på EU West

  Spørsmål fra Silver:

  Hei. Jeg ser gjentatte ganger ved LoL events for nordmenn at de blir holdt på EU West. Når Riot tydelig markedsfører en annen server som mest nærliggende å velge for norske brukere (EU Nordic and East) Hvorfor velger man å ha norske events på EU West?

  Svar:
  Hei Silver,

  Angående bruk av EU West som server i League of Legends så henger nok dette igjen fra tiden da den konkurranseorienterte delen av miljøet holdt til her.

  For å møte de beste lagene måtte du spille på EU West, herunder SK, Fnatic og så videre.

  mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:43
 19. Annerkjennelse blandt menigman

  Spørsmål fra Jon:

  Hei,

  Har dere/miljøet hatt noen dialog med de etablerte idrettsmiljøene i Norge om hvordand de ser på esport? Det kan nok trekkes en del paraleller til diskusjonen rundt sjakk som ble spesielt aktiv når MC vandt vm. Tror dere at Snute, Nukeduck eller en annen norsk spiller har sjans til å bli nominert til en pris på idrettsgallaen?

  Svar:
  Hei Jon,

  I privat sammenheng har jeg møtt med flere sentrale personer i skiforbundet. Planen er også å ta kontakt med personer i golfforbundet for å høre litt om erfaringene de har gjort seg rundt oppbyggingen av golf-Norge.

  Det er lett å se at det foreligger en aldri så liten generasjonskløft mellom e-sportentusiaster og mange av de som innehar sentrale verv og posisjoner i disse miljøene som eksempelvis idrettsforbundet og andre særforbund.

  Jeg tror også at en entitet som Norges E-sportforbund er bedre skikket til å videreføre samtaler med disse institusjonene på lengre sikt.

  E-sport har mye å lære av idretten i Norge når det kommer til organisering og struktur. Her skal vi prøve å ta til oss mange disse elementene, uten å samtidig mistet særpreget vårt. Det er lettere å nå ut til menigmann når en har et gjenkjennelig konsept som flere kan relatere og forholde seg til. En tilnærming av idrettsnorge vil være et naturlig steg i denne prosessen.

  Så gjenstår det å se om vi får se en e-sportutøver på idrettsgallaen i fremtiden.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:54
 20. Gaming girls

  Spørsmål fra Linn Therese:

  Hva slags tiltak kommer du / dere til å ta for å få mere engasjerte jenter i e-sports sammfunnet?

  ^_^

  Svar:
  Hei Linn Therese,

  Jeg tror jenter allerede er på full fart inn i e-sport. Jenter utgjør en stor andel av de mest populære streamerne i Norge pdd.

  Av konkrete tiltak så mener jeg personlig at e-sporten har en del å ta tak i når det gjelder holdninger til kvinnelige e-sportutøvere. Disse har tradisjonelt sett fått mye oppmerksomhet, både positiv og negativ. Likevel har den negative hatt en tendens til å overskygge den positive, og med det "skremme vekk" jenter som ellers ville vært interessert i e-sport.

  E-sporten har heldigvis ingen fysiske barrièrer som jenter og kvinner må overkomme, så her er det muligheter fremover.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 14:54
 21. Hearthstone

  Spørsmål fra SFN:

  Tror du det etter hvert blir satt opp Hearthstone turnering I Norge?

  Svar:
  Hei SFN,

  Tatt i betraktning av hvor populært Hearthstone allerede har blitt, sett sammen med tempoet spillet vokser i, så tror jeg det er meget sannsynlig at brukerne leserne våre vil se en Hearthstone-turnering i Gamer.no regi dette året.

  Jeg kan dessverre ikke gi noen konkret dato, men det blir isåfall etter sommeren. Det finnes forresten flere Hearthstone-turneringer som er brukerstyrte, disse vil du finne i turneringsoversikten etterhvert som de dukker opp.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 15:03
 22. CS:GO

  Spørsmål fra Andrè:

  Hei,

  Vil først bare gratulerer deg, Stein, med jobben du har fått i gamer.no!

  Counter-Strike har jo vært en av de spillene som har vært mest populær, når det kommer til esport sammenheng. Det er gledelig å se at dere virkelig satser på denne sjangeren, og håper på mye morsomt i fremtiden og de turneringene som skal bli holdt i nærmeste fremtid.

  Men har dere noen planer om å kanskje lage et eget laddersystem? Hvis vi går over landegrensen til Sverige, har CS:GO-spillere der tilbud om å spille laddersystem, som games4u og Playnation, med ganske gode premier. Dette gjør at communityet blir mer og mer aktivt og større. Du ser en løpende popularitet blandt spillerene. Det blir automatisk mer seriøst å spille, når du kjemper om noe. I tillegg til å gjøre spillingen mye mer morsomt og spennende.

  Uansett, lykke til med arbeidet dere gjør og stå på!


  Svar:
  Hei Andrè,

  Takk skal du ha! Trives veldig godt i Gamer.no.

  Counter-Strike har tradisjonelt sett vært veldig populært, og dette er noe vi skal videreføre.

  For å ta spørsmålet ditt vedrørende «ladder» så er planleggingen av et seriesystem for høsten allerede i gang. Den vil følge mye av det samme formatet som Steelseries StarCraft League har. Her blir det godt gammelt seriespill med flere divisjoner, opprykk/nedrykk og så videre.

  Helgens turneringer i League of Legends og Counter-Strike:GO er blant annet delkvalifikasjoner til øverste divisjon for disse seriene.

  Du har også rett i at det er en motiverende faktor å ha noe å «spille mot», og her håper vi at seriespillet samt klubb- og lagfunksjonen i turneringssystemet vårt kan bidra til å skape mer stabilitet i Counter-Strike: GO-miljøet i Norge.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 15:05
 23. 1v1 turneringer Dota 2

  Spørsmål fra Glenn:

  Hei vil det være 1v1 turneringer i Dota 2??? Valve kommer til å legge inn 1v1 mode snart. Da ville det vært aktuelt å ha 1v1 turneringer???

  5v5 og 1v1 turneringer høres kult ut for Dota 2 :)

  Svar:
  Hei Glenn,

  Det er ikke lagt planer for dette fra vår side i Gamer.no. Ideen virker likevel interessant, kanskje et konsept for brukerturneringer?

  Vi vil isåfall følge nøye med på utviklingen der og foreta oss noen valg der når den tid kommer.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 15:05
 24. lagene

  Spørsmål fra Mitt navn:

  hadde vært fint vis dere kunne lagd en serie hvor dere går inn på de forskjellige store lagene som er med i de store konkurransene og ligaene så vi som ikke er så inni esport kan finne ut hvilke lag vi vil følge, da gjerne historien/bakgrunnen til lagene + spillerne og kanskje intervjuer med enkelte spillere?

  Svar:
  Hei,

  Dette høres ut som serie dybdeartikler. Konseptet er definitivt interessant, og ville komplementert våre seerguider til de forskjellige spillene veldig godt. Likevel mener jeg at den norske scenen må modnes enda litt til før noe slikt er virkelig aktuelt. Først når vi har en vel overstått sesong under beltet og lag, rivalerier, underdogs og favoritter begynner å ta form, kan vi produsere en slik sak av høy redaksjonell kvalitet.

  Det betyr samtidig ikke at det ikke vil være intervjuer og saker om de største norske profilene og lagene. Dette er noe vi har i planene våre, og du vil se mer slikt innhold utover sommeren og høsten.

  Med det takker jeg for i dag! Alle spørsmål er nå besvart. Ha en fin helg :-)

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 23. mai 2014 15:16
 25. Smite

  Spørsmål fra Odd:

  Smite er en svært voksende del av e-sport miljøet som også har et aktivt community og norske utøvere på topp nivå. Vil dere dekke mer av også dette spillet i fremtiden?

  Svar:
  Hei Odd,

  Smite har sakte, men sikkert begynt å ta til seg deler av e-sportsegmentet internasjonalt. Likevel føler jeg at Smite fremdeles er «lillebror» i e-sportsammenheng her i Norge. Vi vil selvfølgelig prøve å dekke de store begivenhetene internasjonalt, og da gjerne hvor norske spillere er representert som eksempelvis i denne artikkelen: http://www.gamer.no/artikler/smite/158782

  Når det er sagt, tar vi mer enn gjerne imot tips om Smite-relatert innhold på tips@gamer.no.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 30. mars 2015 10:17
 26. Simracing

  Spørsmål fra Mastor Paldonado:

  Hva er grunnen til at dere aldri skriver noe om online simracing? Anerkjenner dere ikke bilspill som e-sport?

  Svar:
  Hei Mastor Paldonado,

  Det er klart vi anerkjenner bilspill som e-sportspill, og vi skrev om et stort, norsk mesterskap i iRacing for et par måneder siden: http://www.gamer.no/artikler/iracing/156726

  Vi dekker gjerne bilspilldelen av e-sportmiljøet oftere, men trenger litt hjelp til å holde oss oppdatert. Tips oss derfor på tips@gamer.no dersom det er noe du føler vi bør dekke.

  Mvh,

  Stein - Gamer.no
  Besvart: 30. mars 2015 10:33

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen