Ninja Gaiden-skaper takker for seg

Rocka utvikler forlater Tecmo

Team Ninja-sjef Tomonobu Itagaki sier opp sin stilling hos Temco, og saksøker sin tidligere arbeidsgiver.

Tomonobu Itagaki er mannen bak de nyeste spillene i Ninja Gaiden-serien, samt kampsportserien Dead or Alive, og «sportspillet» Dead or Alive Xtreme Beach Vollyeball. Han er også kjent som en breikjefta kar med klare meninger om spilldesign.

Ninja Giaden 2 blir siste Tecmo-spill fra Tomonobu Itagaki.

Nå ser det ut til at Ninja Gaiden 2 blir det siste spillet fra ham i den populære actionserien. Nettstedet Kotaku har mottatt en melding fra Itagakis oversetter hvor Team Ninja-lederen kunngjør at han forlater sin arbeidsgiver Tecmo.

Årsaken er ifølge Itagaki at han ikke ble betalt en bonus han ble lovet for sitt arbeidet på Dead or Alive 4. I tillegg skal Tecmo-direktør Yoshimi Yasuda ha kommet med krasse uttalelser om både Itagakis og Team Ninja, som er Itagakis utviklergruppe.

Det er Tecmo som eier rettighetene til Itagakis spillserier, så i fremtiden må han nok finne en annen serie å sysle med. Itagaki beklager at han ikke får jobbet med nye spill i sine serier:

– Jeg beklager dypt til alle fans av spillene jeg har laget. Ninja Gaiden 2 blir det siste Ninja Gaiden fra meg. Jeg får heller aldri lagd Dead or Alive 5. Det er beklagelig at omstendighetene tvinger meg til å forlate Tecmo, hvor jeg har jobbet i flere år, og at jeg må skuffe fansen.

Itagakis fremtidsplaner er foreløpig uklare, men akkurat nå er han opptatt med å saksøke sin tidligere arbeidsgiver for 148 millioner yen (omtrent 7,2 millioner norske kroner med dagens kurs).

Hvis du vil vite mer om Itagakis siste Ninja Gaiden-spill kan du lese vår sniktitt. En anmeldelse følger senere denne uken.

Siste fra forsiden