Nintendo avkrefter DS-rykter

Nintendo DS får nytt design, men vi kan se langt etter detaljer denne uken.

For et par uker siden kom de første ryktene om at en ny versjon av Nintendo DS var på vei, via det japanske spillbladet Famitsu. Det ble nevnt at den nye versjonen ikke ville skille seg radikalt fra DS slik vi kjenner maskinen i dag, men heller en slags SP-versjon av den originale konsollen, med forbedret funksjonalitet.

Mot slutten av forrige uke ble ryktet forsterket ved at flere butikkjeder i Japan, deriblant Lik-Sang, fortalte at nye Nintendo DS skulle bli avdekket i dag. Nå sier Nintendo selv at dette kun er usanne rykter.

- Nintendo er alltid interessert i å forbedre sine spill og systemer, men vi har ingenting å avdekke på nåværende tidspunkt, fortalte Nintendo of America til nettstedet IGN på fredag. Nintendo ønsket ikke å kommentere ryktene ytterligere.

DS har vært en enorm suksess for det japanske spillselskapet, som nylig meldte at de hadde solgt 3,5 millioner enheter i Europa siden mars, og omlag 13 millioner på verdensbasis. Det er ingen tvil om at Nintendo kommer til å lansere en ny versjon av DS, akkurat som de tidligere har gjort med Game Boy og Game Boy Advance. Foreløpig holder de kortene tett til brystet.

Siste fra forsiden