Nintendo beklager at Tomodachi Life ikke kan få likekjønnede forhold

Lover å jobbe for en mer inkluderende spillopplevelse i fremtiden.

Nintendo åpner for mer inkluderende Tomodachi-spill i fremtiden.
Nintendo

Sist uke skrev vi om Nintendos respons på ønsker om å la spillere få innlede forhold til Mii-figurer av samme kjønn i livsstilsimulatoren Tomodachi Life. Spillgiganten utalte da at de ikke hadde noe mål om å by på samfunnskritikk med det finurlige spillet, noe som vakte oppsikt hos medier og spillfans.

– Ikke mulig å endre

Nintendo beklager at de har skuffet Tomodachi Life-fans.

Sent fredag reagerte Nintendo på den krasse motagelsen av sin første uttalelse med å forklare seg ytterligere i en oppdatering på sine nettsider. Der kommer det blant annet frem at selskapet ikke kan endre spillet på en slik måte, verken før spillet slippes i vesten eller i en oppdatering senere.

– Vi beklager at vi har skuffet så mange ved å ikke inkludere likekjønnede forhold i Tomodachi Life, sier Nintendo i oppdateringen.

I Tomodachi Life skal Mii-figure leve sammen på en øy. Å innlede forhold og ekteskap med andre Mii-figurer er én av mulighetene livsstilsimulatoren byr på – men det er altså kun mulig med forhold mellom menn og kvinner i denne utgaven.

Inkluderende fremtid

Nå lover selskapet at de i fremtiden vil tenke mer over inkluderende innhold i fremtiden.

Tomodachi Life er en helsprø livsstilsimulator som åpner for mange sprell.

– Dersom vi lager et nytt innslag i Tomodachi-serien forplikter vi oss til å hige etter å designe en spillopplevelse som er mer inkluderende, og som representerer alle spillere bedre, lover selskapet.

Problemstillingen ble først tatt opp av Nintendo-fan Tye Marini som startet opp en kampanje for å få lagt til homofile forhold i spillet. Marini er selv homofil, og ønsket å ha muligheten til å gifte seg med sin forlovedes figur i spillet.

For en stund siden spurte vi oss selv om hvorfor dette er så kontroversielt.
Hvorfor er homofili i spill et ikke-tema? »

Tomodachi Life virker helsprøtt.

Siste fra forsiden