Nintendo demonstrerte spillene sine i en direktesending

OPPDATERING 17. juni kl. 08:00: Sendingen er nå ferdig.

Opprinnelig sak følger.

Som vanlig er Nintendo den siste av de største til å vise hvilke kort de har på hånden. De siste par årene har de i tillegg valgt å droppe den mer tradisjonelle pressekonferansen i en eller annen sval sal i Los Angeles til fordel for et ferdiginnspilt show der de har full kontroll over alt som vises. Sendingen ser du i videovinduet ovenfor.

Hva får vi se?

Spørsmålet er bare hva Wii U-selskapet har på planen. Vi tipper at Mario Maker – nå kjent som Super Mario Maker – vil få litt av oppmerksomheten i hvert fall. Spillet der du kan bygge og spille dine egne Supe Mario-brett fikk mye oppmerksomhet under Nintendo World Championship i helgen, og det japanske spillselskapet ønsker nok å smi mens jernet er varmt. Kan hende vi får vite hva Ball Blast – det ukjente spillet som dukket opp i konkurransen – også er?

På rollespillfronten håper vi at vi får se litt mer av Xeoblade Chronicles X som lover en stor, åpen verden og «mechs». Spillet er riktig nok ute i Japan allerede, men det har vært lite vestlig informasjon å spore. Mer informasjon om Fire Emblem if til Nintendo 3DS er nok også noe vi får i sendingen.

Vi forventer også å endelig få se Star Fox – et spill som det lenge har blitt lovet at vi skal få før året er omme. Yoshi dukker nok opp i Yoshis Wolly World også.

Skuffende er det at The Legend of Zelda til Wii U står over E3 i år. Vi håper at Nintendo har en annen godbit på lager som kompensasjon.

Følg konferansene direkte

Her er timeplanen for konferansene (norsk tid):

15. juni:

Bethesda - klokken 04:00
Microsoft – klokken 18:30
Electronic Arts - klokken 22:00
Ubisoft – klokken 24:00

16. juni

Sony - klokken 03:00
Nintendo - klokken 18:00
Square Enix - klokken 19:00

Les også
Sniktitt: King's Quest

17. juni

PC Gaming Show - klokken 02:00

Siste fra forsiden