Nytt Star Fox-spill er på vei til Wii U

Fox McCloud og gjengen gjør seg klare for nye eventyr.

Nintendo

Begeistringen var stor da The Legend of Zelda-sjef Eiji Aonuma dro sløret av det neste spillet i sagaen om den grønnkledde helten tirsdag. Klippet fra den kommende Wii U-versjonen var kort, men viste en stor, åpen og sømløs verden.

Vi fikk imidlertid ikke se noe nytt Metroid-spill, og en annen Nintendo-serie som glimret med sitt fravær under Nintendo Direct-sendingen var Star Fox. Nå viser det seg imidlertid at fans av sistnevnte ikke har noen grunn til å fortvile.

Wii U-versjon underveis

I et intervju med magasinet Time har nemlig Star Fox-skaperen selv, Shigeru Miyamoto, på stillferdig vis avslørt at en nytt tittel i den klassiske skytespillserien er under produksjon til Wii U.

StarFox på Nintendo 64 er blant de mest solgte spillene til Nintendo.

Ifølge Miyamoto skal utviklingen av spillet ha startet allerede for flere år siden og var egentlig tiltenkt Wii-konsollen. Som kjent kom Nintendo aldri i havn med et Star Fox-spill til Wii, og dermed fortsatte man utviklingen på Wii U-plattformen.

Alle detaljene er ennå ikke avslørt, men ett av de nye elementene i spillet er en helikoptermodus. Dette er en tospillerfunksjon hvor én spiller styrer selve helikopteret, og en annen kontrollerer en robot som kan slippes fra helikopteret og kverke fiender på bakken.

Vil kreve tilvenning

Ikke uventet vil det nye spillet utnytte den spesielle Wii U-kontrollen på ulike måter, først og fremst ved at man bruker kontrollen til å sikte med, mens styringen av fartøyet gjøres med tommelstikkene.

Ifølge Time-journalisten som fikk prøve spillet, tok kontrollsystemet litt tid å venne seg til. Miyamoto innrømmer også i intervjuet at systemet har en viss læringskurve, men tror ikke det vil ta mer enn rundt én time å bli varm i trøya.

Det er uvisst når Wii U-versjonen av Star Fox vil bli sluppet på markedet. Spillet er ennå i en tidlig utviklingsfase, så det vil nok ta litt tid.

Liker du ikke Wii U-kontrollen? Konsollen får snart støtte for GameCube-kontrollen »

Siste fra forsiden