Lag dine egne Mario-nivåer

Mario Maker lover stor kreativ frihet på Wii U.

Har du noen gang hatt lyst til å se om du kan lage bedre Mario-nivåer enn Nintendo? Nå kan du gjøre akkurat det, med det nyannonserte Mario Maker til Wii U, som ble vist frem på spillgigantens videostrøm tirsdag kveld.

Dette ser ut til å være utviklerens forsøk på å utfordre produkter som LittleBigPlanet og Project Spark, der du står fritt til å lage dine egne spill. Fordelen er at Mario Maker er knyttet til en spillserie de aller fleste har trykket til sitt bryst gjennom årevis med hengiven spilling.

Gammelt eller nytt?

Ved hjelp av enkle dra-og-slipp-verktøy på GamePad-ens berøringsskjerm kan du enkelt lage ditt eget todimensjonale brett og teste det på null komma svisj. Rør kan forlenges og forkortest, Goomba-er kan gis vinger eller bare stables i høyden om det er det du vil.

Nintendo viste frem mange spennende funksjoner under sin videostrøm, blant annet muligheten til å bytte mellom gammel åttebits pikselgrafikk eller en nymotens tredimensjonal estetikk hentet fra New Super Mario Bros. Wii U. Prosjektet er fortsatt tidlig i sin utviklingsfase og vil ikke være tilgjengelig før 2015. Dette gir deg god tid til å planlegge ditt ultimate Mario-nivå.

Siste fra forsiden