Xenoblade X skal være fem ganger større enn forgjengeren

Oppfølgeren til det makeløse action-eventyret er lansert i Japan.

Monolith Soft

Førsteinntrykk fra vestlige journalister og uttalelser fra spillregissør Tetsuya Takahashi peker på at det nye Xenoblade X blir et rimelig gigantisk eventyr.

Takahashi har fortalt at spillet blir omtrent fem ganger større enn forgjengeren Xenoblade Chronicles til Wii, og at han selv brukte over 300 timer på å fullføre spillet. Det skal visstnok også kreve hele 22 GB lagringsplass på din Wii U-konsoll dersom du velger å kjøpe spillet digitalt.

På løpetur

Noe annet som illustrerer spillets omfang, er størrelsen på selve verdenen.

Kotaku-skribent Richard Eisenbeis gjorde nylig et forsøk som innebar å løpe fra den ene til den andre enden av spillets kontinent Mira. Det tok nøyaktig 31 minutter og 25 sekunder. Mira er et kontinent som forøvrig er delt inn i ørkenområdet Oblivia, gresslettene Primordia og skogene kjent som Noctilum.

Trailer for Xenoblade X.

Det finnes også to andre kontinenter i spillet, Sylvalum og Cauldros, som ikke var inkludert i løpeturen til Eisenbeis.

Skribenten er åpen for at det kan finnes raskere veier gjennom Mira som ikke vil ta like lang tid, da reiseruten han valgte var rimelig kupert.

Forventer mye innhold

Det er uvisst nøyaktig hva Takahashi mener når han sier at det tok han 300 timer å fullføre spillet. Vi kan likevel anta at han mener en gjennomgang som innbefatter alt av sideoppdrag, oppsamlede gjenstander og annet innhold som ikke direkte er knyttet til spillets hoveddel.

Forgjengeren Xenoblade Chronicles var fullstappet med ekstra innhold som spilleren måtte gjennom for å oppnå en 100% fullført gjennomgang av spillet. Det er derfor nærliggende å anta at Xenoblade X vil være minst like fyldig hva innhold angår.

Ønsker du å spille forgjengeren Chronicles før Xenoblade X slippes i vår del av verden, fikk dette spillet nylig en ny utgave til New Nintendo 3DS. Xenoblade X ble nylig sluppet i Japan, og det er forventet at spillet slippes i Amerika og Europa senere i 2015.

Les vår anmeldelse av Xenoblade Chronicles:
– Et av de beste og mest gjennomførte spillene på mange år »

Siste fra forsiden