Nintendo DS avdekket

Det som så ut til å bli en ellers blass Nintendo-konferanse tok en overraskende positiv vending da selskapets nye supersatsing ble vist frem: Nintendo DS.

Side 1
Side 2

Nintendo 64-grafikk og bedre

Satoru Iwata, president i Nintendo, er stolt over Nintendo DS
En av de tingene som virkelig imponerte oss med Nintendo DS er den nye grafikkteknologien. Takket være en helt ny grafikkmotor vil konsollen kunne fremstille spill med ekte 3D-grafikk som til og med er bedre enn Nintendo 64, og som skal holde en fast ytelse på 60 bilder i sekundet. Nintendo melder også om spesialeffekter slik som tåke og muligheten til å bruke "cel-shade"-grafikk. Det lille vi fikk se av dette var sjokkerende bra. Vi fikk se et nytt Metroid Prime-spill som skal lanseres for Nintendo DS, og det så omtrent like godt ut som den berømte GameCube-utgaven. Og det var glatt, superglatt.

Nintendo DS byr også på en innebygd mikrofon-port, som i fremtiden vil la spillere kontrollere spillet med stemmen, bruke såkalt stemmegjenkjennelse og muligheten til å snakke med andre spillere over Internett. Nintendo sier også at hvis utviklerne ønsker det, vil flere kunne spille sammen med bare èn kopi av spillet.

Men hva så når det gjelder spill? Ikke så altfor mye er kjent om dette foreløpig, men Nintendo kunne løfte litt på sløret og avsløre noen få lanseringstitler. Metroid Prime: Hunters er spillet som imponerte oss med sin råflotte 3D-grafikk, og legger til rette for nye eventyr med Samus i hovedrollen.

Super Mario 64x4 bygger på grafikken og konseptet sett i Super Mario 64, men gir også muligheten for fire spillere å løpe rundt sammen og samle inn stjerner. PictoChat er et program som lar deg utveksle meldinger og tegninger med andre takket være nettverkstøtten og "touch screen", mens WarioWare Inc. DS er en videreutvikling av det populære Wario-spillet til Game Boy Advance.

Europa må vente litt lengre Japan og USA vil se Nintendo DS på markedet mot slutten av året, mens Europa må vente til første kvartal 2005. Lenge å vente, men det vil utvilsomt være verdt det. Nintendo DS vil også være bakoverkompatibelt slik at du kan spille Game Boy Advance-spill på konsollen, hvilket tilsvarer et spillbibliotek på over 500 spilltitler.

Zelda-skaperen Shigeru Miyamoto ser frem til nye eventyr på Nintendo DS
Nintendo DS vil også ha to såkalte "media bays" hvor spill settes inn, noe som gjør det mulig å overføre informasjon mellom to spill. Ekstra maskinvare kan også settes inn her, noe som videre utvider mulighetene for Nintendos desidert største håndholdt-satsing frem til nå. Og hvordan vil den konkurrere mot Sonys PSP? Det gjenstår å se, men enkelte industrimedlemmer har allerede avslørt sine meninger:

- Nintendo DS er fantastisk. "Touch Screen" er en blank side for en spilldesigner til å kunne designe deres egne kontrollfunksjoner. DS kan bli en PSP "killer". Jeg tror virkelig at Nintendo DS vil banke vettet ut av Sonys PSP, konstaterer Kevin Ray, teknologi-guru i Majesco.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden