Nintendo DS avdekket

Det som så ut til å bli en ellers blass Nintendo-konferanse tok en overraskende positiv vending da selskapets nye supersatsing ble vist frem: Nintendo DS.

Side 1
Side 2

Årets Nintendo-konferanse her i Los Angeles var nok ikke en av de beste selskapet har kunnet arrangere gjennom årene. Vi ble vist mye vi allerede var vel klar over ligger på lanseringslisten fremover, og teknologisk sett hadde selskapet ingenting spesielt å vise frem. Bortsett fra Nintendo DS altså, og det var da trampeklappene begynte og hundrevis av ansikter lyste opp som om det var midt på julaften.

Gjør deg klar til "dual screen", "touch screen", mikrofon, trådløst nettverk, wi-fi og mye, mye mer.

Helt ny teknologi Det viktigste først: Nintendo DS er en helt ny håndholdt konsoll på linje med Game Boy Advance. De to konsollene er basert på så og si samme konsept, men Nintendo DS er likevel langt mer enn Game Boy Advance med ny innpakning og noen små-funksjoner ekstra. Nintendo DS består av ny og imponerende maskinvare som vil etter å alt dømme kommer til å slå hull i sokkene på blant annet N-Gage når det gjelder 3D-grafikk på håndholdte konsoller.

- Nintendo DS er noe vi er virkelig oppspilte med å utvikle for. Det er veldig innovativt, noe som er helt typisk Nintendo, sier Nick Earl, visepresident i Electronic Arts.

DS står først og fremst for "Dual Screen", noe som er rimelig logisk da konsollen består av hele to skjermer som åpenbarer seg når du bretter den ut. Med to skjermer vil det kunne vises informasjon på èn av skjermene mens selve spillebildet viser på den andre. Mulighetene er så store at Nintendo selv sier at designerne sitter i dette øyeblikk og prøver å finne ut nye måter de kan utnytte denne teknologien på.

Produktbilder av DS som spiller Metroid Prime og Mario Kart

Skjerm til å ta på Men det er mer. Mye mer. Nintendo DS introduserer også "Touch Screen" - det vil si muligheten til å berøre skjermen for å la ting skje. Nå trenger du ikke å bare bruke knappene lenger, men du vil også kunne bruke konsollen som en typisk PDA - slik som å skrive inn notater med en "stylus" (tenk: penn). Skjermene vil være beskyttet av en tynn film for å hindre skader.

Nintendo kommer virkelig til å utvide håndholdtkonseptet med DS-konsollen. Trådløst nettverk blir nå en realitet hvor opp til 16 spillere vil kunne spille sammen så lenge de alle befinner seg innen 10-20 meter. Men ikke nok med det - hva om spillere i forskjellige deler av verden ønsker å spille sammen? Med Nintendo DS vil du kunne koble deg trådløst opp mot Internett og spille sammen med et teoretisk sett uendelig antall spillere fra hvor som helst du måtte befinne deg.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden