Nintendo DS blir sonefri

Gode nyheter for alle som liker å importere spill; Nintendo DS blir sonefri, slik som GBA.

Det er mange fordeler ved å bo i Norge, men i forhold til spillmarkedet har vi noen ulemper også. Spill er gjerne dyrere her til lands enn andre steder i verden, og dessuten går vi nordmenn (og europeere generelt) glipp av mengder med innovative og interessante spill som kun blir lansert i Japan.

Løsningen for mange er å importere spill, men dette er ofte problematisk, i og med at mange konsoller kommer med soneinndeling som hindrer deg i å spille spill fra andre deler av verden på systemet ditt. Slikt er naturligvis bare irriterende, noe Nintendo ser ut til å være enig i. I følge nettstedene JeuxFrance og DS-Portal har de nemlig fortalt bekymrede tilhengere at det ikke er noen grunn til å frykte soneinndeling for Nintendo DS-spill.

I følge Nintendo vil DS være et universalt system som kan brukes hvor som helst på planeten, og som kan spille spill uansett hvor du kjøper dem. Den eneste begrensningen ser ut til å være tilbehør, som ikke nødvendigvis er kompatibelt med systemer i andre deler av verden enn de var ment for.

Siste fra forsiden