Nintendo DS med nyskapende nettverksmuligheter

Nintendopresidenten Saturo Iwata har fortalt at brukere av Nintendo DS vil kunne laste ned spill og annet innehold ved hjelp av det trådløse nettverket.

Saturo Iwata mener at de nye nettverksmulighetene til Nintendo DS kommer til å forandre måten folk spiller på. Konsollen kan laste ned og kjøre programmer over et trådløst nettverk, og ved hjelp av denne funksjonen kan spillere kose seg med flerspillerspill, kun ved hjelp av en enkelt kopi av spillet. Iwata trekke frem Super Mario 64 DS som eksempel; hvis en person har kjøpt spillet kan han og opp til tre andre personer spille sammen, kun ved hjelp av hans spill.

Dette er imidlertid bare begynnelsen. En fremtidig mulighet ser ut til å bli at du kan ta med deg konsollen din i spillbutikken, og laste ned demoer av spill via et trådløst nettverk. Dermed håper Nintendo at alle vil få sjansen til å prøve potensielle storselgere som ellers ville blitt overskygget av etterfølgere og filmlisenser.

I tillegg snakker Nintendo om å integrere DS-konsollen med kinoer og lignende. En spesifikk plan er å la kinobesøkende ta med seg DS-konsollen sin på den neste Pokémon-filmen, hvor nye karakterer vil bli lastet ned til DS-en etter som de dukker opp på lerretet. Dette er første gangen noe slikt har blitt prøvd på, og det er ikke vanskelig å tenke seg flere lignende og svært spennende muligheter.

Siste fra forsiden