Nintendo DS-spill skal komme til Wii U

Nintendo satser på å selge de håndholdte spillene via Virtual Console-tjenesten.

Snart kommer Nintendo DS-spill til Wii U.
Nintendo, kollasj av Gamer.no

Nintendo har planer om å slippe Nintendo DS-spill til Wii U i tiden som kommer. Salget vil skje via Nintendos Virtual Console-tjeneste, der spillgiganten bruker å legge ut eldre titler fra avdankede konsoller. Dette forteller Nintendo-sjef Satoru Iwata i en oppdatering på selskapets nettsider i kjølvannet av et investormøte.

Brain Age på GamePad-kontrolleren.

Interessant nok har vi ikke sett snurten av DS-forløper Gameboy Advance på digitale plattformer, og Nintendo nevner heller ikke den gamle håndholdtkonsollen nå.

Det er ikke kjent når slusene for Nintendo DS-spill åpnes på Wii U, og heller ikke hvilke spill som kommer til å lede an utvalget. Så langt har vi kun sett hjernetrimspillet Brain Age bli brukt som eksempel på hvordan berøringsskjermen på Wii U-konsollens GamePad-spake lett kan fungere som Nintendo DS' trykkfølsomme bunnskjerm.

Fullt fokus på GamePad-kontrolleren

I samme åndedrag forteller Iwata at Nintendo nå vil gi GamePad-kontrolleren økt fokus. Siden avdukingen av Wii U har den unike kontrolleren forvirret mange, og flere har sett på GamePad-en som et tilbehør til nå avdøde Nintendo Wii. Dette er noen av problemene selskapet nå prøver å løse, og Nintendo jobber nå på spreng med å utvikle spill som bruker GamePad-en til det ytterste.

Ikke minst satses det på å benytte «near field communication»-funksjonen mer. Dette er en funksjon som lar kontrolleren ta imot og sende data trådløst, kanskje lettest forklart som teknologien Skylanders og Disney Infinity drar nytte av for å kombinere spill og ekte lekefigurer. I tillegg håper selskapet å kappe oppstartstiden for kontrolleren betraktelig.

Selskapet har for øvrig har hatt et dårligere år enn ventet.
Nintendo-sjefen kutter egen lønn i to for å bøte på resultatet »

Siste fra forsiden